~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, June 12, 2012

Darah di hening pagi..........

Malam tadi dh nampak perubahan Aiman. Batuk + selsema + badan panas sikit mcm nk demam. Utk persiapan aku dh bagi ubat demam. 


Pagi ni lam kul 3.30 pagi dia bangun sambil gosok2 hidung, kebetulan pula lampu kecik dh lama rosak, hanya buka lampu blk air jer. Dalam samar2 tu aku mcm nampak sesuatu kat mukanya. Cepat2 suruh asben buka lampu bilik. 


Tekaan aku tepat, muka aiman penuh ngan darah. Hidung aiman berdarah semasa dia tidur. Mmg kelam kabut sikit, bertukar ganti kain lap darah yg kluar tanpa berenti. Kebetulan pula dia batuk, lagi la darah tu kluar ngan byk..
Sblm ni pernah jadi camni. En asben amik ais letakkan atas kepala.  Dah ok sikit, dia sambung tido. 


Dalam kul 5.30am sekali lagi dia batuk & idong berdarah...sambil lap tu sambil dia nangis. Dh ok sikit, dia pon tido. Aku lak susah sikit nak tido sbb sambil2 tu aku tgk hidung dia kot2 meleh darah lagi. kali ni aku biarkan jer bilik terang benderang ngan lampu. Tido la kami dlm terang benderang.




Asben amik cuti jaga Aiman. Aku keje coz ari ni ada pelawat. Pening gak kepala ni coz krg tido.
Perkembangan  Ari ni dia dh ok....lega la sikit.


2-3 helai kain guna utk lap hidung, sarung bantal & cadar pon kena gak.

Sebelum ni pon aiman pernah jadi camni, bolah tgk kat entri SINI dan SINI


ari ni kena la cancel appoinment aiman cabut gg



10 comments:

mamyharraz said...

banyaknya darah!
paniknya lahaii kalau sy kt situsi sya.

harap aiman cepat sembuh.

eima said...

panas dalam kot ..my boy pun gitu .. salu genyeh hidung sampai berdarah2

Qhaifa Nur said...

ya allah nampak teruk tuh, kalau akak panik dah...
moga aiman cepat sembuh...

MrS. F!zA said...

kerap jgk aiman berdarah hdung eh.. adehh.. tkut plk tgk berdarah2 kat anak ni..

Salmiza said...

ish byk darahnya tu... panas sgt ke?
dh ada pengalaman mcm ni mseti mlm kurang sket paniknyakan berbanding sblm ni?..
moga aiman cepat sembuh..

Mama Gee said...

banyaknya darah..
alahai syian aiman..
tampal cool fever kt kepala tak jalan?

syariza09 said...

mamyharraz

sbb dh terbiasa, panik tu krg la sikit

eima
mlm td mmg badan dia panas cam demam


Qhaifa Nur
panik gak tp ok lg la sbb mmg pernah jd camni


MrS. F!zA
tu laa..yg heran tu slalu jd waktu mlm


Salmiza
aar krg panik sikit. mlm ni mmg panas gak


Mamagee
x der stok Coolfever kt rmh

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

erkkk banyaknyer darah...

badan panas dalam ke?

~Siti Hajar~ said...

Ms Danial msk hospital hr tu ada la anak chinese tu jadi cam Aiman jgk, tp doktor cakap NORMAL!

Nti klu jd lg Sya picit atas batang hidung Aiman perlahan2 supaya berhenti berdarah, ini petua sy baca dlm buku..

Ross... said...

Siannyer aiman!masih darah lg ye..khalis da lama xkena..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails