~ CliCk mY HeArT ~

Wednesday, January 23, 2013

Pintu dah roboh....


ayoyo...baru pindah pintu sudaa roboh ka???

pembetulan ayat, bukannya roboh tapi ditukar ganti.
sebab utamanya...cer tgk ni


terukkan
agaknya sebelum ni pintu ni asyik kena panas dan hujan, pintu pon dah rosak
pintu baru dh sampai
bila bli kat kedai hardware,pintunya tak bercat
tanya org yg pasang pintu, dia pon tak leh nak cat
sblm ni nak juga bli kat kedai pintu kiranya bli kedai yg mmg juai pintu la tapi dh nak bli satu pintu jer rasa segan plak ngan tokey kedai

jadinya  gigih la en suami mengecat
lama gak ler cat sbb kena 3 layer
tu pon baru sebelah depan jer, sebelah blkg cat ujung minggu ni plak


dh siap, pasni kena la buat awning plak, nanti pintu akan rosak mcm pintu lama plak
kena gigih la nk kumpul duit awning plak




14 comments:

Fieza79 said...

Wahh pintu baru..cntik..blk umh trus rsa smngt..Hihii

Puteri Satu said...

cantik pintu tu..baru berkira2 nak tukar pintu gak...hehehe.. tapi pintu umah akak jenis 2 pintu... pintu developer tak kuatla... kena tendang ngan Naufal dah kopak! gegegege..

SiTi said...

makin lama... makin berseri2 rumah baru ni... =)

Qhaifa Nur said...

dah sampai masa kena tukar...
pintu jenis ni cantik...mana-mana rumah semua dah pakai....

intan morsalin said...

as slm,
dah lama x menjengah ke sini..bz bebeno..ari ni bru smpat blog walking n update blog sdiri..huhuu
bestnya dah duk umah sdiri!

mamyharraz said...

elok gak pintu tu roboh sya..
dapat awk pintu baru hehe

lawa pintu baru tu..dah di cat bertambah seri.

azieazah said...

Lawanya pintu tu.

Please, need to know berapa harga pintu sekeping camtuh?

Nanti jawab kat entri Kak Azie ya? Takut terlupa nak semak semula kat sini. Terimakasih.
(nak tukar pintu juga sebenarnya)

MrS. F!zA said...

cantik terserlah color putih..

-Sara- said...

cantikla kaler putih..oo awning tu cmne lak ropenye?

myaishahhafiz said...

cantik pintu, cat warna putih cantik sangat. dah tergoda nie...

tiba2 rasa mcm nk tukaq pintu gak :)

syariza09 said...

Fieza79

hahaha, tgk pintu jer dh rasa bersemangat

Puteri Satu
2 pintu pun ada, lg cantik. pintu developer ni mmg kureng kualiti

SiTi
hehehe..sedap mata memandang


Qhaifa Nur
Tu laa..dh banyak rumah yg pakai ni

intan morsalin
alhamdulillah...akhirnya dh tercapai duduk rumah sendiri


mamyharraz
pintu roboh tu alasan terbaik la :)


azieazah
sy dh jwb lam komen blog akk


MrS. F!zA
putih itu menawan

-Sara-
awning lom buat lg


myaishahhafiz
jom tuka pintu :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wow....santek lo.....kale putih plak tu i loikeee.....

Rin Maira said...

lawooo pintu.........cat putih lg.........ai loikeee........ :)

~Siti Hajar~ said...

Pintu tu kira penyeri rmh baru la kan, cantik sgt!

Rmh sy beli 2nd hand, fully renovated xpyh tukar apa dah, apa yg ada redha jer...huhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails