~ CliCk mY HeArT ~

Thursday, July 14, 2011

Gara2 citer Indon, planning dah kelam kelibut

Nak tahu citer cuti2 aku sblm nie...sila baca n3 di bawah ok
 Perlis_1
 Perlis_2
Kuala Perlis
Langkawi_1
Langkawi 2



Tak percaya???? Silalah percaya!!! Mak & mil peminat setia citer Indon yg tiap2 petang tu. Kan semalam dh citer pasai check inn. Ok dh selesai letak2 beg smua, aku pon tanya la mak, kami nk kuar pukul brp..mak aku kata x per la kita relax dulu, lps asar pon ok.
Gulllppp!! Tersentap aku sbb masa tu baru koi 2pm, Asar tu koi 4.45pm...panjangnya rehat lam bilik..Lagipon weols leh jer solat jamak @ berenti kat mana2 masjid kat jln nanti. Bila aku citer pasal bab2 semayang ni, baru la mak pecah rahsia dia nak tgk citer indon dulu......huhuhu sedey tau...dtg cuti2 ni bukannya nk dok lam blk jer...tp mcm mana pon aku redhaaaaaaa..layan jer lah Aiman yg dok lompat2 atas katil tu.


After Asar, baru la kami gerak. Awal2 lagi aku bagitau aku nk ke airport utk tambahkan berat baggage. Better aku tambah awal2 sblm kena denda masa balik nanti. Tambah lg 20kg dgn bayaran RM30. Total berat beg smua adlh 50kg.


Pastu kami ke Pekan Kuah (skali lagi) ada yg request nk gi Ismail Group (IG). 
Kat sini lebih banyak borong cekelat, ekceli aku ni bknnya jenis minat sgt ngan cekelat, tp bila dh sampai Langkawi ni rasa x sah pulak kalo x bli cekelat. So. aku pon beli la juga, tp x der la byk sekadar basahkan tekak & bg sorang sikit kat sedara & kwn2. Sikit2 pon RM100+++ juga wet aku yg melayang. Rasanya kali ni makin bertambah banyak pula cawangan IG. Kalo tak silap kt pekan Kuah ni jer dh ada 4 cawangan tak termasuk kat jeti lg. Yg gambar atas ni rasanya lbh besar dr kedai tengah yg sebelum ni. 2 thn lepas aku dtg, kedai x der lg kt cni. Fuhhh...dasyat, makin lama makin beranak plak kedai ni. 


Masa ni pon dh petang sgt, singgah jap kedai2 dekat berhampiran. Kami beli beg plastik..ala yg cantik2 tu, maklumla beg yg dibawa tu mcm x muat jer ngan brg yg dibeli, pastu ada la beli t-shirt utk Aiman. Igtkan kedai yg kami pergi tu dh abis murah, rupanya mahal giler. t-shirt org jual RM10, dijualnya RM12...eeiii..geram sungguh.


Malamnya weols kecuali my mom (dh x larat nk jln2) kluar jln2 kt Pantai Cenang, sajer nak rasa camner happeningnya di waktu mlm. Jalan kaki jer tau, dh dekat wat per nk bawa keta pula. Eeeiiiuuu...mmg best lar...happening gitu, dh macam Bukit Bintang, KL. Smua ada Jepun, Omputih, OmItam, PAk Arab.






 abahnya nk beli spek itam pon amik masa berjam2..igtkan nk beli byk, tp satu jer...nk pilih ngalahkan org pompuan jer


mil ada beli baju kaftan & blouse kat kedai sebelah aku tu.  Dh abis la tawar menawar..baju yg jual kt sini lebih murah drp kedai yg kami gi ptg td kt Pekan Kuah. 
Tapi sbenarnya kami terkena gak, ada kedai yg lbh murah drp kedai2 kat sini. Nanti aku citer..

Jalan2 terjumpa awek cekci ni, Aiman dh berkenan.

Wajib la bergambar. Cer tgk mata Aiman tu, asyik usha jer awek cekci

Silalah percaya, gamba ni diamik sendiri oleh Aiman
3 of us

Penat2 berjalan, singgah kedai mamak minum2 dulu. Sampai bilik, semua hanyut, letih wokkk

continue..pelan2 lah yer, penat mengarang, uols jgn jemu plak yer :)

5 comments:

Mama Gee said...

apakata lain kali kalau nk bawa mak2 pi jalan2...pegi kat tempat yg takleh nk shopping...heheeheh....

mamyharraz said...

peminat citer indon ok boleh masuk jd gang mak sy =P

cekelat langkawi wajib beli..eh tp kan sya kt labuan cekelat lg murahhhh giler dr langkawi ;)

ok takpe slow2 karang. tak jemu baca..malah tgh tgg next entry dgn sabar ;) hehe

AzMask said...

Nak tahu jugak kedai mana yang kasi diskon kaw punya.

wahida said...

haha! mak u boleh geng ngan my MIL..dia pun kaki tv indon tau!!

saya hari tu gi langkawi borong byk coklat..hehe..mmg gila la masuk haji Ismail tu...

~Siti Hajar~ said...

sama la mak kita peminat citer Indon...hehe

Sy klu p Langkawi wajib masuk Hj Ismail, borong cekelat byk2..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails