~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, July 5, 2011

~ Sehari di Perlis ~

sambungan Cuti2 Perlis & Langkawi (Pt.2)

Rabu (29 Jun)

Sambil bercuti sambil balik kampung, jadilah walaupun sehari, ikutkan hati mmg tak puas. 

Ari tu kebetulan Perlis/Kedah cuti sbb Israk Mikraj. Dalam koi 10lbh kami smua kuar rumah trus menuju ke Padang Besar, kreta bapa aku la jadi sasaran utk kami ke sana sini. My mom pon ikut skali, ni kiranya mcm pemandu pelancong la. Dari rumah ke Pdg Besar amik masa lbh kurang 40 minit. Sampai2 jer lega sbb parking tersangatlah banyak,  x payah kami susah2 nk melilau sana sini. Kalo musim cuti sekolah, jgn harap la, nk berjalan pon sesak ngan orang. 

 Kompleks Membeli-belah ni luas tempatnya, kanan kiri atas bawah...smuanya ada org menjual. Brg2 yg dijual di dalam bangunan ni lbh murah drp kedai2 kt luar bangunan..aku dh terkena. Mula2 sampai aku beli la blouse kt luar bnagunan ngan harga $35 tu pun lps tawar menawar, tup2 masuk lam bangunan ni baju yg sama leh dpt lam harga $30 jer...melayang wet shopping $5..nk puaskan ati, aku beli sehelai lg blouse ngan harga $30. Kt Aiman aku beli kreta besar $10 & nenek pula beli lori besar..sronok la tu dpt hadiah

 Ni tempat menjual di luar bangunan, sebelah ngan tempat makan. Aku tak singgah pon, kalo singgah kang $$$ mesti kluar.


Mata jadi juling jap.....sib baik I tak tergoda


Yg ni pon i tak tergoda sbb kt KL dah berlambak gelang mcm ni

Yg banyak memborong brg2 di Padang besar ni of coz la mak aku & mak mertua, mcm2 dibelinya handbag la, cadar la, baju la...

 Tujuan utama aku ke Padang Besar adlh sbb nak makan PULUT AYAM, ada yg x kenal kan...mil I pon tak kenal tau
Pulut kukus dimakan bersama ayam yg digoreng special & dicicah bersama sos cili Thai yg pedas2 manis tu.....sedappppppnyaaaaa........nikmatnyaaaaa...sedap tak terkataaa...nyummm....nyummmm


 Minta air kelapa, ingatkan dia letak dlm gelas, rupa-rupanya sebiji kelapa yg dia bagi....huhuhu......letih gak ler nk abiskan

SOMTAM
Ni makanan peberet my mom, dua hari berturut2 mkn ni...Somtam ni makanan Thailand, kalo tak silap campuran mangga, betik, udang kering dll...rasanya masam manis pedas....sedappppppp

Petang pula sempat la Aiman main2 ngan datuk kat taman semak samun yg betul2 sebelah ngan rumah aku...sian ngan datuk x puas main ngan cucu. Tak perlah, raya nanti kami blk lagi yer




11 comments:

Lee-Yan-Naa said...

owhh syoknye..adik sy kat UUm slalu g sini..bila tah mau sampai..confirm pengsan na kshoping kan kak

mamyharraz said...

wahh banyaknya intan berlian =P sib baik tak tergoda hehe

amboii pulut ayam tu sgtlah terliur kan mamy T__T

muda nya atok aiman ;)

ok,tgg next entry pulak :D

MRS. K said...

penah smpai 2 kali padang besar!! memang besar! tak larat nak jalan.. hahahaha

.::Lynn::. said...

ni ghupanya sotam... xsama ye ngan kerabu mangga?

syariza09 said...

Lee-Yan-Naa

mmg pon, silap hb leh fengsan tgk brg2 yg menggoda

syariza09 said...

mamyharraz

mmg napak terliur tp sayangnya peha ayam kecik sgt..sob sob

syariza09 said...

MRS. K

blk umah sapu minyak kt kaki

syariza09 said...

.::Lynn::.

SOMTAM...lain sikit drp krabu mangga

AzMask said...

Bestnya shopping kat padang besar.

~Siti Hajar~ said...

sy klu p pdg besar mau meroyan jap, semua nk diangkutnyer, dr baju hga la ke h/bag, kira sampai penuh bonet keta la tp skrg dah mahal kan harga2 kat sana, lbh kurang harga kat sini je..

eh! pulut ayam, xpnh dengar lg, pulut mangga tu sllu dengar la...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

BSB pun baru balik dr kangar..tak sempat nak p kuala perlis.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails