~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, July 5, 2011

Lepaskan hajat di Kuala Perlis

sambungan Cuti2 Perlis & Langkawi (Pt.2)


~ Rabu (29 JUN) ~
~ Malam ~


Dah kata sehari jer kan, jadinya aktiviti  mesti la padat kannnn. Malamnya kami semua ke Kola Perghliss (sebutan utara ok). Tu pon mula2 katanya x yah gi sbb masing2 masih lagi kekenyangan...apa laiee merajuk  la aku. Dah lama aku tringin nk makan kt Kola yg kaya ngan seafood fresh, dh la jarang2 blk, pastu kalau blk raya pon bukannya leh gi mkn ke sana sbb biasanya time raya penuh ngan umat kat Kola tu. 


Tak kira kena gi juga, lagipun aku nk blanjer mak bapa merasa wet APC ritu...muahhhh alasan jer tu.
Pemandu pelancongnya mesti mak ngan bapa, derang tau kat mana gerai yg plg best. Kami gi makan di area tepi laut yg penuh ngan gerai. Tak ingat pula aku gerai tu no berapa.


Aku diberi kuasa utk pilih lauk pauk mlm tu, dh kata blanjer, mesti la kena ikut tekak aku kann....hehehe
Sib baik kejap jer dia masak memasak, maklumlah x ramai org sbb bkn musim cuti.


Yg nampak gelap blkg asben tu laut, masa ni air pasang

eeiii.....smua x tgk kamera, aku sorang jerr . Agaknya masing2 
x sabar nk terkam lauk pauk atas meja tu kott




Jom zoom lauk pauk yg aku amik, disebabkan kami tak berapa nk makan siput2, so aku pilih yg ni jer


 Udang sweet sower.....besar2 udang ni, puas makan
sotong goreng tepung...krak kruk krak kruk

ikan bakar...aku lebih suka bakar drp masak2 berkuah ni
x ingat pula ikan apa....aku tau makan jaa

kangkung goreng belacan

sambal belacan
air asam pon ada tp lupa nk snap

semua sekali tidak termasuk air baru jer RM78.00...murahkannn


legaaaaa.........kenyang sangat pewot ni, niat d hati nk blanjer mak bapa, tp yg lebih2 membelasah lauk pauk ni adalah haku....hehehe....mak bapa dh jemu pon makan2 camni, yer la org dekat la katakan



Masa nk ke parking, terjumpa pula kereta kuda...lorrr mcm2 ada kat Kola ni. Kebetulan yg jaga ni, anak kawan bapa aku, dia suruh naik & budak2 dia bg free. Dewasa RM5 & kanak2 RM3....dia akan bawa round area Kola tu laa...tapi disebabkan malam, idak ler aku naik, bukannya leh nampak apapon, gelap gulita......Tapi kalo siang hari mesti best

Kami snap2 jer lahh buat kenangan

Masa ni kuda tengah tido

Abaikan mulut yg tak berlipstik tu, ni semua gara ikan bakaq...hehehe
Kebetulan masa aku nk bergamba ni, leh pula kuda tu terjaga sambil goyang2 kpala dia....terkejut sampai menjerit dennnn....issshhh buat malu jer ngan org2 dkt situ
Dah selesai bergambar, weols balik umah trus fengsan


***tamat kisah d Perlis**



9 comments:

MRS. K said...

wahh.. sakan kak azs yek makan²!

mamyharraz said...

wahh sotong tu paling menarik ;)
ok cun! pic kt kuda tu ;)

AzMask said...

Kitorang naik keta kuda tu dolu2.. Naik siang hari rasa macam banyak ler pulak mata memandang. Eceh cam glemer. Mulalah malu2 kucin.

syariza09 said...

MRS. K

hihihi....dh lama simpan hajat tu

syariza09 said...

mamyharraz

menarik & sedap dikunyah2 =)

syariza09 said...

AzMask


ooo...dah naik yer, sy org Perlis pon lom naik2 lg...sob sob

maya amir said...

OMG..dah lame nye tak gi kuala perlissss...terus lapar..heheh

~~*Lady Salwa*~~ said...

nyummy nyummy... terliur tengok lauk pauk tu...

hehe, biasa la... memang org yang dok teringin nak makan la yg akan pulun makan... ye dak... hehe

bila la nak sampai kuala perlis ni... last pergi masa tahun 2001 dulu... 10 tahun yang lepas...

agaknya dah berubah banyak dah... huhu

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kakD kalau p sana suka p kedai no.2 masakan dia memang perghh...

tak singgah mkn setoberi celup coklat ka?

bab2 lauk tu memang dah menggoda daku nampaknya....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails