~ CliCk mY HeArT ~

Monday, July 4, 2011

Cuti2 Perlis & Langkawi (Pt.1)

.............Assalammualaikum............

Saya dh blk, slmt sampai ke Putrajaya,dah masuk kerja & dh kembali berblog mcm biasa...hehehe...biasala bila baru balik cuti2 ni, mood nk keje tu masih lg ke laut.
Nak update n3 cuti2 pon tak tau nk mula dr mana, biasa la tu kann.


oklah I mula citer ok, bukannya per sekurang2nya n3 ni sedikit sebanyak akan memberi info depa2 yg  akan bercuti ke Perlis & Langkawi.


28 Jun (Selasa)
KL - Alor Setar 
8.30pm - 9.25pm
Air Asia

ini la bas shuttle ke LCCT
pic: google

ni waktu train & bas...jgn risau, stp kali ada train, bas tu akan ada tgg kt situ, kalo x der pon, bas tu akan dtg dlm tempoh 15minit mcm tu laa.

 Kanak 3thn ke atas dh kena bayar, tp aku x amik pon tiket utk aiman, penjaga tiket tu suruh aku dokong Aiman, kot2 la org yg jaga nanti suruh aku bayar lakk...aku no hal, sbb mcm manapon Aiman tu tetap suruh aku dokong dia, bukannyanya dia nk berjalan pon. Sorry la harga tiket tu x igt la pula.


Flight kul 8.30pm, tp disebabkan kami ni cuma menaiki public transport ke sana kami kluar awal sikit lerr lbh kurang kul 6. Dari Putrajaya kami naik ERL ke hentian Salak Tinggi untuk transit ke LCCT. Sampai jer Salak Tinggi bas mmg dh ada......lega sbb x payah nk tunggu lama. Ramai juga yg guna transit ni. 
Aiman mmg teruja dapt naik bas, first time la katakannn...tapi yg x bestnya leh pula dia "yak"...huhuhu...sib baik la duduk belakang, sapa yg duduk dekat2 kami tu malangla sbb kadang2 ada gak terbau yg menusuk idong, dlm hati ni aku doa cepat la sampai LCCT...x saba nk basuh "yak"..

terpaksa la berdiri jer sbb dh "yak", sib baik ler Salak Tinggi ke LCCt tak jauh sgt..tp akulayan juga la dia bercakap2, mesti lenguh berdiri tu

Oh yaa..kami kena turun ke Alor Setar sbb Perlis x der airport. Ok..dh selesai smuanya, bila masa check-in beg kami ber4 terlebih berat pulak.....aku amik 30kg jer, tup2 ari tu dh jd 35kg...tu pon ada sesetengah brg aku letak dlm beg galas jer...x pasal2 kena bayar tambahan RM45, rugi duit shopping tau.... :(


sabar jer lah ngan Aiman ni, nk amik gamba pon susah, yg dia tau nk berlari jerrr...semput mak weehhhhh


Dlm flight aku cuma risaukan Aiman jer...ye lahh dia kan first time, jgn dia nangis cukup la....tp sib baik dia sgt2 ok........Aku pula susah nk control dia, membebel jerrr dah tu sibuk nk berdiri, main2 lampu tp bila napak akak pakai baju merah cik kak pramugari pandai pula dia duduk diam2 & pakai seat belt, tp kejap jer laa.. 
kan dh ckp, sibuk nk berdiri jerr, nasib ler sapa2 yg duduk dekat ngan kami...mulut bising Aiman ni bukannya len control, ada jer soklan cepu mas dari dia

Selamat sampai ke airport Alor Setar koi 9.25pm...mak bapa mai amik kami, then bawa gi makan2 isi pewot yg lapau...lega dh selamat sampai.


**ada sambungan lagi tau, uols jgn jemu baca yer (*____*)


pelan2 I blogwalking, lambat mcm manapon i ttp sampai rumah uols & klik2 wet tabung tu =)

24 comments:

Fieza79 said...

owhh best ni nak tgu next entry...boleh cuci mata tgk gambar percutian..!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

eemmm..aiman musti la baik...

mamyharraz said...

selamat kembali :)

kalau dah lama bercuti mood mmg kelaut.. org yg tak bercuti ni nntkan updated terkini ;)

rajin2kan diri update sbb tak sabar nak baca :D

.::Lynn::. said...

sebelum cuci yak, muka xceria langsung...
lepas yak, wah... sukanya dia..
yea la sape suka bau busukkan aiman kan...

AzMask said...

ooooo.. pi coti2 Langkawi yer. Bebudak memang tak selesa kena ikat ngan seat belt tu kan.

~~*Lady Salwa*~~ said...

memang turun kat salak tinggi ye...

Sal dulu turun kat KLIA, pastu amik bas lak ke LCCT...

**cepat2 update sambungan... hehe

NM02 said...

ai tgh pelan2 kayu bw ni. pening kepala la balik dari hkl..

mama ieqa said...

ambik mood akak... ehehhehee nak p jugak langkawi!!!!!!!

Husna said...

nexttttt!!! hehhe

syariza09 said...

Fieza79

hehehe...gambar banyak, tp biasa2 jer la =)

syariza09 said...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

Aiman ikut mood

syariza09 said...

mamyharraz


hehe..tgh amik semangat

syariza09 said...

.::Lynn::.

dia buat2 x bau jer

syariza09 said...

AzMask

aar..susah sungguh nk suruh dia ikut arahan

syariza09 said...

~~*Lady Salwa*~~

aar...skrg dh senang, dh dekat, x yah g jauh2

syariza09 said...

NM02

akk skt yerr

syariza09 said...

mama ieqa

al dekat...bila2 pon boleh p

syariza09 said...

Husna

sabaqqq

ieda said...

bestnya dik ! ... :)

~Siti Hajar~ said...

Selamat kembali!!!

wow! percutian yg best, cepat2 la update, boh pic byk2 tau...hehe

sW33tdARLiNG said...

nak somtammmmmmmmmmmmmm!!!

syariza09 said...

ieda

mmg best!!

syariza09 said...

~Siti Hajar~

hehe..pic mmg banyak, kena pilih dulu =)

syariza09 said...

sW33tdARLiNG

hahaha...ni mesti salah komen n3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails