~ CliCk mY HeArT ~

Thursday, September 6, 2012

Senduk terbakar panggil bomba........

Leh ker mcm tu??? hahahaha....nak mampos...maunya aku kena saman ngan bomba.
Rasanya first time kot senduk aku leh terbakar.
Selasa lepas kawan2sekolah aku nk mai, cabaran gakler..coz ari tu ari keje, so blk umah pon kelam kelibut gakler..lps balik tu la baru  nk gi pasar. aku masak yg simple jer, maklum la masa dah tak banyak. Menu utama bihun tomyam, pastu beli cheese cake kt putrajaya sentral (sedap gak wehhhh).


Masa tu tengah rebus bihun, pastu tu aku gi ngemas hall, pastu terbau la menda hangit. Alamak...bau apa pula tu...bila ke dapo aku nampak senduk tu dh separuh terbakar. x der la jadi apa2...perrggghh tak pernah lg aku masak spai terbakar...terhitam la sikit periuk kukus tu..nampak sgt aku ni kelam kelibut..
Takpa lah, nanti kena hati2 lagi...




Biskut raya pon baru malam tu aku isi lam balang huhuu
Katanya sedap sampai 3 kali menambah...hehehe hampa lapaq kot


tak dan nak amik gambaq anak2 Kamal (tudung pink)
depa ni kawan sekolah kt perlis
kamal mmg dh duduk putrajaya
yg tudung merah pula duduk di Perlis, kebetulan dia ada training kt Bangi minggu ni, leh la dia jenguk rmh kawan2
sapa2 nk dtg rumah aku, dialu-alukan ok (^_^)


6 comments:

GreenJade said...

uikhh mmg betul2 sakan memasak ni sis hihihi
nasib baik tak tebakar dgn dapo sekali..takpe takpe..semangat punya pasal.

slmt hari raya ya :)

Jering Daily said...

Salam..

Nice Blog..Kami follow di sini..
Harap tuan tanah dpt melakukan perkara yg sama di blog kami..

Mama Gee said...

Kalo tak sedap..tak taulah ni...hehee

SiTi said...

sampai terbakar tu.... ct pun penah jadi mcm ni... tp xde laa smpai jadi hitam mcm ni...ni msti kes terlupa ye

munna said...

nasib baik senduk je yg terbakar.....

~Siti Hajar~ said...

Rasa lamanyer sy xterjah cni, sekali terjah terbaca n3 senduk terbakar da..harus komen ni...hahaha

Itu tandanyer tuan rumah rajin masak sampai senduk terbakar...hehehe

Syoknyer bila kwn2 lama dtg bertandang kan, ish! bila sy nk terjah rmh sya ni...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails