~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, September 11, 2012

Susahnya nak cari barang2 jamuan raya


Jumaat lepas aku dan kawan2 ke Tesco nak cari barang2 untuk jamuan. Minggu ni kami ada jamuan raya, kiranya penutup la tu. Dah jemputannya ramai, barang2 yang nk cari banyak juga la. Menu ada yg kami masak & desert ada yg kami tempah. Yg tak bestnya kan, disebabkan sana sini buat jamuan, barang2 kt Tesco pon byk yg dh habis. Frust tau. 

Nak naik kereta, tak der pula kawan2 yg ada kereta, terpaksa la naik teksi. Nasib baik masa balik tu asben kwn tlg dtg amik. Maklum la brg2 yg beli ni byk, penuh bonet.

Beli koktel, susu, tisu, rempah ratus.
geram tau banyak barang2 yg dicari dah habis smuanya. nak cari nasi himpit pon dah tak der.
Pasni terpaksa la cari kedai lain plak.

Selesai pencarian, baru la leh mamam. Tesco Cheras tak byk sgt kedai makanan. Kami pilih Pak Hailam Kopitiam.
Aku pilih mee kari + sirap bandung


Aku ke Tesco ngan kakak ni. Kakak di sebelah aku tu, membilang hari jer, 2 minggu lagi dia akan pencen. Terasa sgt bila dia tak der, dia baik tau.

Jumaat ni kami ada jamuan, nanti aku amik gambar okeh




8 comments:

Fieza79 said...

Best nya jmuan rya lg....msti kelam kabut kn nk prepare smua nya..

-Sara- said...

aah ramai beno buat openhouse, sebesor2 tesco leh habis barang..hehe

Qhaifa Nur said...

sana sini orang buat open house...hingga stok makanan pun terhad...

sedapnya menu....

Mama Gee said...

tu tandanya org mesia ni kaya2...dan suka makan! hehe...

~Siti Hajar~ said...

Jamuan raya utk opis nk masak @ prepare sndiri mmg fening kan, btl la mmg byk pasaraya hbs brg, jenuh pusing nk carik..Nsb ada teksi sanggup angkut brg2 tu kan...hehe

mamyharraz said...

seronoknya nak prepare majlis makan2..sy kalau bab mkn2 ni mmg suka je hehe

nnt letak stori kt blog ya..boleh jamu mata ;)

syariza09 said...

Fieza

aar mmg kelam kabut sbb kami yg nk buat keje pon x ramai

Sara
aar...rami sgt yg serbu tesco tu


Qhaifa Nur
tu la, smua pkat ber'open'


MamaGee
hahaha..org M'sia mmg kaya2


Siti Hajar
terpaksa la naik taxi, itu jer yg ado, lps raya ni baru la kedai byk stok kot


MamyHarraz
bab makan tu mmg best, tp kalo bab nk buat keje tu yg x best

Salmiza said...

haha org msia ni asik makan aje...raya abis sebulan pun masih ada open house kan??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails