~ CliCk mY HeArT ~

Thursday, July 19, 2012

Kacau dodol sebelum puasa............

Ni citer semalam.
Semalam ada gotong royong masak2 di opis  utk jamuan menyambut ramadan. Jamuan tu kiranya tengah hari ni la.
Katanya ni mmg acara tahunan.
Agak terkezut sbb ada acara masak dodol....errrkkk b4 puasa??? Selalunya org buat masa nk sambut raya.
Dodol ni akan dibahagi pada staf & student

Malas nk taip panjang, layan gambo jer lahhh

Mula2 tu kaum pompuan yg kaco. Masa ni ok lagi la sbb lom likat.


Lps dah likat, kaum lelaki pula yg take over.
Masa ni kaco pon rasa berat woo..
Aku try gak ler, tp kejap jer...tak larat la pula.
Dulu2 masa arwah tokwan ada, dapat la gak tgk dia buat.
La ni bila smua dah meninggal, x dpt la tgk lagi.

Aku........mcm biasa la, buat2 sibuk. 
Kalo org ajak, aku  pegi la, buat keje sikit2...pastu sampai masa tak larat, aku balik la.
Tu ikhlas ke tak tu????
eh ...eh...ikhlas laaa


jgn kaco ahkak....nampak tak ahkak pegang apa tu??
Rasa mcm merewang kt kampung lak...ngan ahkak berbaju kurung. Masa ni tak ingat pula nk pakai suar.
Ari ni katanya ada sikit lg keje nk buat, ahkak dh ready pakai suar ok.

Tau fu ni katanya utk mee kari


Abis kuku I kena kopek kerang..
Semalam kena gak kopek isi durian utk masukkan lam dodol.
Pening kepala ahkak ni bila banyak sangat durian kt situ



Ari ni ada acara makan2...sebelum makan ada tahlil, tazkirah dll...
nanti I continue ok

14 comments:

mrsfiza said...

sedapnya dodol..kalo dlu raya wajib kaco dodol sekawah besar tu..

syariza09 said...

@mrsfiza
dodol yg kita buat sendiri ni mmg sedap tu lain mcm sikit kan :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kami pagi nie pun sama ada tahlil & tazkirah ..tp order jer ... dasat la korg siap rewang2 ;-)

Ayen... said...

Seronok kan klu buat gini,meriah...

Fieza79 said...

dodol...sdap nya rasa mcm nk pi carik je ni..hehee...

syariza09 said...

@Nurul Diana@Mama Adam Aidil
rekceli rewang ni mmg sronok, tp rasanya kalo rewang kat opis tak sesuai kot...gangguan kerja2 lain

syariza09 said...

@Ayen...
meriah sampai kalo org tak buat keje, leh ngumpat2 gitu...oppps

syariza09 said...

@Fieza79
kt kedai pon skrg ni dh sentiasa ada dodol

Qhaifa Nur said...

buat sendiri sedapnya...susah nak dapat dodol yang sedap sekarang...

SiTi said...

wahhh cepatnya mengacau dodol....tp msti sonok kan buat reramai...

ummiarissa said...

tak pernah lagi tengok live orang buat dodol...kalau ada macam ni kan seronok..

salam kenal dari ummiarissa

Mama Gee said...

dah lama x merewang mcm ni....
seronok u kt opis baru...mcm2 adeee...hehee

-Sara- said...

bestnyaa..dh mcm nak kenduri kawen kt kg lak gayanya..hehe

Salmiza said...

Sesekali mcm ni seronokkan...
Salam ramadhan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails