~ CliCk mY HeArT ~

Wednesday, July 4, 2012

Bukan KFC tapi MFC



Sekarang kan dh banyak restoran fast food yg ala2 KFC.
Ari tu (lama punya crita daaa) lepas cari brg2 keperluan rumah baru, kami singgah la kat MFC Bangi, kedai brg tu pon dekat2 situ jaa..Malas nk gi jauh2 mkn kat situ jer laa, kita try brand  baru.

Muzdalfa Fried Chicken (MFC  

ni sederet ngan Butik Mama (alaa yg jual tudung tu)





Ingatkan jual ayam kepci jer, rupanya pizza pon ada. Masuk2 jer aku bau ada menda yg hangit...apakah itewww???



 rasanya ayam ni kott..
hangit @ mmg trend dia masak camni ...

pasrah makan ayam hangit


Asben oder kepci, aku plak pizza..nk rasa jer sebenarnya..amik yg personal..tgk rege...ermm mahal gak drp Pizza Hut sbb aku jangka saiz pizza personal mesti la sama ngan PH...ohhh aku salah. 


Pizza personal kat sini lebih besar & sbb tu la regenya mahal sikit (RM17 kot...rege ni igt2 lupa sbenarnya).Pizza ni bagi aku ok, sedap ditekak, cheese pon banyak. Next time kalo dtg sini, leh la oder pizza yg lain pulak.


Tak sempat nak makanan abis , aiman dh nangis2 skt gigi..padahal masa ni gg dia dh pon ditampal(n3 lom buat lg)..dia nangis, aku pon nk nangis sama...
paham sgt2 la kalo dh skt gigi ni..lastly bungkus jer mana yg tak abis tu


******************************************
Start semalam sampai Sabtu ni aku berdua jer ngan Aiman. Asben gi Sabah main boling. Ahad baru balik.


Tak aci tau! Aku main boling kat Johor satu hari jer, dia plak berhari2. Tu gak ler sbb musabab aku berjinak2 main boling, nk langkah panjang gak beb!

8 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah jauhnya main bowling ... smp ke sabah tue ;-)

-Sara- said...

oo sara tak penah jumpa gii..

*ala xpelah asben gi sabah pon mst bawak lik pearl byk2 kt bini die nnt..hehe

Mama Gee said...

wa tatau pun kewujadan ayam ni...hehee...seb beklah ada entry ni...

leh kirim cik abg mcm2 le pi sabah tu...agak2 bosan meh tido umah g meh....ngeh3..

Qhaifa Nur said...

betul tu sekarang banyak restoran fast food...kita yang untung boleh pilih mana nak pergi...

boleh tahan juga menunya...

mamyharraz said...

nama kedai tu pun dekat2 kfc je kan hehe muka pasrah abah mkn ayam goreng hangit hehe

wahhh saling membalas nampaknya berlawan boling..kemain jauh pulak kali ni g berlawan ya..ok lepas ni awk pulak take turn g sabah ;)

Salmiza said...

fuh jauhnya main boling..klu kite nangesss

muzdalfa tu melayu pny ke?..macam sedap je pizza tu

syariza09 said...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil

aar jauh sangat :(


-Sara-
hahaha...nk tuka ngan gold ok tak

MAmaGee
Umah u byk brg2 mudah pecah, bahaya wooo :)


Qhaifa Nur

tu laa, rambang mata dah ni


Mamyharraz
Dh lama ngidam nk g Sabah


Salmiza
eerrmm...not sure. nama tu dah mcm melayu, tp tak tau la. skrg ni kedai bukan islam pon suka pakai nama melayu nk kaburkan mata kita

syariza09 said...

@Mama Gee
testing

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails