~ CliCk mY HeArT ~

Monday, May 7, 2012

Shopping di Kedai 1 MALAYSIA


 Org lain dh lama keluar masuk kedai ni. Tapi aku ni baru jer nk jejak kaki ke sana kiranya 2 minggu lepas la. Tu pun kebetulan antar adik gi exam kat PICC, balik tu singgah la kedai yg bawah rumah Mrs K. Ekceli nk beli brg2 dapur yg banyak dh abis, bila bayar baru aku prasan yg aku banyak beli brg2 yg bukan ada pelekat 1 Malaysia....may be sbb mmg dh biasa beli brand yg kita dok beli kot, bila nk tukar brand jer mula terpikir  2 3 kali.
Aku cuma beli brg 1 Malaysia yg ni jer...hehehe..ok la tu kan


kenai ka apa ni???


Ni pula roti boom, sajer nk try..sampai la x mkn2 lg

Apa2 pun aku sokong ngan ada Kedai Rakyat 1 Malaysia ni. Kedai ni kan mmg target utk mereka yg kurang berkemampuan. Mungkin bagi kita kedai ni x berapa sesuai ngan kita. Tapi bayangkan mereka yg benar2 kurang mampu, yg benar2 susah, dh tentu kedai ni penting kan kan kan. berbelanja kat kedai ni dpt jimatkan perbelanjaan dorang.
 Ni x der kaitan ngan politik tau...pendapat sendiri jer.

Jadi bagi yg mmg mampu, berbelanja la di mana-mana kedai yg mereka rasa mampu. 





7 comments:

ainnoraini said...

Klau harganya bepatutan apa salahnya kann..

-Sara- said...

sara takat ni xpenah gi lg kedai 1msia nii..teringin gak nk masuk..sbb kat area umah xde..

**pasal contact no lori sewa tu nnt sara try tanya asben, tah dia simpan lg x no org tu ;D

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kira ok la tu...ada gak beli brgan 1mesia...heheheh...

mamyharraz said...

dah 2-3 kali masuk kedai 1 Malaysia ni..ok jugak harga brg kt situ.

soalan sya tu sy tau = tisu kan ;P

Salmiza said...

ala kt sini xde la kdai 1msia.. klu ada mesti bg support..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

moon selalu je beli kat kedai mymydin.. murah... skang...kedai tu..dah jadi kedai 1 malaysia...

mmg dapat berjimat... :)

Mama Gee said...

lom pernah terjah lagi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails