~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, May 10, 2011

Sup urat kaki lembu

Tolong baca betoi2.....bukan urat kaki kambing, bukan urat kaki ayam & bukan juga urat kaki  manusia.
Tapi urat kaki lembu ok.
ini kaki lembu yer adik-adik
geli pulok tgk lama-lama
(google)



Biasa la bila dh rasa malas nak masak, wajib ler kuar rumah melilau2 cari tempat makan. Kat Putrajaya ni ada tempat makan baru buka. So, ni la masa utk cuba. Kami ke Medan Selera Presint 11. Tempat ni mmg best ler & konsep ruang makan pon lebih cantik berbanding tempat2 lain kat Putrajaya ni. Biasala tempat baru. Selain makan kat sini ada tempat untuk beriadah, ada dewan badminton, playground & kolam renang. Jgn lak korang terjun kolam tu pakai tshirt, sila iku peraturan ..swimming suit only..

Kat medan selera ni yang aku rasa best semestinya Sup. sodap wehhh....Gerai ni mmg jual sup jer. Biasanya aku amik bihun @ kuetiau. Bagi peminat2 urat kaki lembu atau lbh dikenali ngan sup urat ketin, leh la dapatkan kat sini. Aku ni mmg tringin nak cuba  makan sup urat ketin, tapi masalahnya bila sampai depan gerai jer, pikiran trus berubah. cancel urat ketin, amik sup biasa jer. Bukannya apa, bila tgk urat ketin tu aku rasa geli2 sikit...hehe...pelikkan aku ni..ngada2 pon ado.
Kalo nak kenal. ni la rupa bentuk urat ketin

google
putih jernih & kenyal

 medan selera presint 11
kalo hujan leh parking kat basement, banyak sangat lot parking kat sini, toksah berebut ok
ekceli suka ngan daging tp bila nak bg Aiman makan terpaksa la amik kuetiau sup ayam

muka hepi lps makan
(=___=)


uols pernah makan sup urat ketin tak??




7 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tempat dia mcm best kan...

mamyharraz said...

oo urat ketin pun boleh mkn...baru tau..

samala kita sya,kena beralah amik menu anak suka bila mkn...habis kalau kita order lain anak order lain tak habis pulak mkn..hehe

MrS. F!zA said...

sukaaaaaaa! sedap urat tu..mkn kt bangi tu..tp sup dia xmeletopss sgtlah..urat tu bestlah..hihi

AkuAnakMuda... said...

Eeeee....rasenye klu letak sup urat ketin tu pastu letak pulak duit rm50 kat sebelah sebagai upah klu makan pun x makan rasenye,kuikuikui....

~izan~ said...

izan pun selalu share mkn dgn anak tp kena ikut selera anak.kalau order lain,nnt tak abis..sedap tu kak sup urat ketin tu..lemak2 kenyal2 kan hehe

-Sara- said...

uiisshh, urat ketin tu best giler wooo.. rugi sape xmakan! sara suke giler! ade 1 kedai kat keramat, sedap giler sup urat lembu tu! perghh! meleleh! tbe2 rase nk gi mkn..hehe :P

Che Mid said...

kalau tanya pernah makan tak, jawabnya tak pernah... tapi kalau dah termakan dan rasa sedaap sgt tak tau lah pulak..! main baham je..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails