~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, February 5, 2013

Persediaan di hari "itu"....

Jumaat lepas, aku g Jalan TAR. sorang2 jer nokss, kwn2 lain smua ke Kenanga.
Maklum la hari itu kan dah dekat, kainnya dh beli & dh antar tailor pon. Jadinya kena la gigih cari tudung pulok...

Masa itu emas...jln pon cepat2 jer, sib baik g sorang, jadinya tak der la tertunggu2 kawan. Bukan senang nk cari warna tudung yg aku nak. ada yg aku berkenan, kalernya tak der pulak..

Setelah menjelajah dari kedai ke kedai, dapat la jumpa idaman hati..

mula2 tu cadangya nk bli halfmoon, tp bila pikir aku nanti nk pakai lama masa kenduri tu,  wajibla kena ada keselesaan, so aku  bli jer syria.

lain kedai lain harga, ada kedai letak rega murah dan mahal.
Masalahnya kaler yg aku nak tak der plak, terpaksa la rembat yg over bajet
yg ni RM65
ada bunga2 pd kain putih tu

depan pon ada gak bunga, ok la kot regenya tu

yg ni murah, dh tawar dpt RM30 jer, cantik juga kan.
Ada mcm2 kaler, smuanya cantik2

 
kak ipar jd model, dia pon nk tudung yg sama mcm aku
jadinya kenduri nanti kami pakai baju dan tudung yg sama
awning tudung tu aku tuka yg lain,  aku bli warna sama jer ngan tudung

pandangan sisi
ekceli aku amik2 gambar ni sbb ber mms ngan mak hihihi
dia pon berkenan tp warna baju mak tak der la plak

en aiman hepi sbb dia pon pakai baju yg sama ngan sepupu2 lelaki


itulah antara persediaan2 kami untuk wedding adik.
Dah tak lama pun, leh bilang hari jer
nanti dh sampai masa i akan up gambar lg ok


***************
esok dh mula cuti. ekceli esk kena hadir perbicaraan Tribunal Pengguna. Harap2 smuanya berjalan lancar.
Petangnya kami bertolak balik ke Perlis. Anak baru tadika ni leh balik awal, lagipon aku kesian kat mak nak kena urus smuanya sorang2. Kalau balik awal ni leh la tolong mak apa2 yg patut

Bye...see u soon 


10 comments:

MrS. F!zA said...

oh nk kduri kawin adik.. syiok depa tema merahnya makngah

Rin Maira said...

wah bestlahh.......apsal i pi jalan tar ari tu tak jumpa syria camtu? hehe jalan lelaju jer...bukan nk belek2 pun.......

-Sara- said...

cantiklah tudung syria camtu :)

Qhaifa Nur said...

cantiklah tudung tuh...kalau kita pergi memang rambang mata dibuatnya...

selamat bercuti...berhati-hati dalam perjalanan.....

syariza09 said...

Mrs Fiza
biarla pengantin sorang ja yg merahnya, kalo smua merah kang seri pengantin tengelam pulok

MRS. K said...

untung la pegi jalan tar sokmo

mamyharraz said...

lawaaaaaa tangat syria awk!
serius!kaler design mmg lawa!
nnt dah pakai show-of lah sy tak tgk ;)

buat pakai raya pun best gak nih..

azieazah said...

Ohh nak berkenduri ya. Kat Perlis mesti ada lauk Gulai Daging Rebung Madu kan?

~Siti Hajar~ said...

Cantik la sya tudung tu, kalernyer menyerlah, Sya pakai tudung tu di depan mengelembung dak, sy ada gak tudung layer, klu yg ada awning ok je pakai tp klu yg jenis syria mesti melembung kat depan bwk leher tu...mmg gitu erk.

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah... blink blink... hehe...
Semoga perjalanan lancar & selamat sampai ke destinasi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails