~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, February 19, 2013

Bila jari jemari bermain2 di keyboard

.........maka terjadilah entri ini
Bila dh lama berehat panjang, mcm ni lah gayanya.
Berat jer rasa nk menaip, mood menaip pon ke laut, padahal bahan2 nk dibuat entri tu byk.
ok..ok...tak mau mcm tu lg, nanti makin kurang la duit dlm nuffnang tu hihihi

Bila dh abis menaip baru prasan n3 ni panjang..kalo rajin bacalah yer...

Ok, kita mula dulu dari kes tribunal aku yg ada aku citerkan dulu.
Ari Rabu 2minggu yg lepas kami gi dengar pasal kes tu di KPKT, Presint 4.
Tercungap2 sampai situ, kalo ikut lam surat kul 9 kena ada kt situ. Nak jd citer aku plak terlewat bangun, alarm x bunyi la, apa la. Jadinya sampai situ pon ngam2 masa, tak sempat nk breakfast.

Dah sampai sini baru la berjumpa ngan jiran2 baru kami, sblm ni tak kenalpon, lagipon dorang lom pindah ke sana lagi. Group kali ni sikit jer, 6 owner yg ada. Kami ni kiranya group ketiga yg menuntut. Group pertama dan kedua sebelum ni mmg ramai.
Sebelum masuk bilik bersidang, kami ada perbincangan ngan wakil pemaju. Dia terangkan apa yg pemaju akan beri pada kami, bayaran pampasan bla bla bla, akan diberi pd bla bla bla..kalo tak dpt gak kena plak report utk naik mahkamah...bila dia sebut kalo x dpt tu, aku dh rasa down  errmmm

Kul 9.30am br masuk lam blk bersidang..adoii masa ni rasa nerbes semacam. Dah tu perut plak leh bunyi2 sbb lapar...adoiii jenuh nk cover. Mulala tertanya2 camna proses ni, kena buat apa ekk? x perlah kita tgk jer org buat, nanti kita follow. Tup tup kami dulu yg kena panggil...haaa amik kau. gelabah gila. Budak yg jaga kt depan tu siap bg tau lg suruh aku berdiri...opps malu di situ. Aku igt mcm meeting, kalo org tanya takyahlah berdiri hahaha silap hokeh.

Bila ditanya jer apa yg aku jawab "setuju" "ya" "faham". perkataan tu la yg diulang2. Kejap jer dlm 15minit. Keputusanya pemaju setuju utk bayar pampasan secara ansuran sebanyak 10kali. Bulan Ogos ni akan terima 10 cek.. kalo pemaju langgar perintah ni, pemaju didenda (syarat2nya smua ada lam surat).

Tapi buat masa sekarang aku tak leh happy lagi, sbb smuanya atas kertas. pemaju mungkin blh bagi cek. Tapi belum tentu cek tu bolah pakai. Silap haribulan kami akan dpt cek tendang...errmmm
Kalo jadi camtu, kami kena panjangkan kes ni ke mahkamah plak. Apa2 pun kita tgg group pertama, dorang dijangka kan dpt cek bulan Jun. Kita tgk nanti, dorang akan dpt tak???

Gedebuk gedebak tgg surat bagai, kul 12pm lbh baru selesai. Amik pluang ni jumpa kawan2 lama.
Gee & K.iza
Sentiasa rindu ngan dorang
Dah lama kita tak bergambar berdua kan Gee???

Makan2 di sebelah opis. masa keje sana, kedai2 kt situ tak der la semeriah skrg
Try menu apa tah, kecik molek jer, sib baik sedap, dlmnya ada isi ketam

  
ai pon dh lama tak bergambar sorang2
dh ada teman bergambar, wajib la posing jap
thanks uols, happy jer bila bersama uolsss



5 comments:

*SiRibenMerah said...

best kan dapat lepak ngan kawan2.. :)

Rin Maira said...

tak puas le hari tu.....u..pm address kt fb..nnti nk ajak incik hubby tinjau2...pastu br leh ajak chuan pi...supaya tak sesat barat mencari...

Qhaifa Nur said...

moga dapat jalan penyelesaiannya...
dapat pula jumpa kawan lama, seronoknya..

Huda said...

lama x jalan2 sini ye..apa khabar kak? :) muka makin cun..

mamyharraz said...

harap2 kes tu selesai dgn berita gembira.biar lambat sikit tp membuahkan hasil.amin.

seronok dpt luang asa dgn geng sekepala kan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails