~ CliCk mY HeArT ~

Thursday, March 17, 2011

Mlm tadi kami merantau....

Merantau jln2 cari makan.
 Disebabkan semalam anniversary weols, harus la dapur tak berasap. Lagipon nak masak sodap2, stok peti es pun elek. Walaupun en asben dah ala2 nak demam, diturutkan juga tekak istri yg ngada2 ni. Istri yg prihatin ni, pilih tempat yg dokat2 jer, kesian pula nk suruh dia drive jauh2.

 Kami cuma gi area Kg Dato Abu Bakar Baginda, Bangi sempadan Putrajaya. Lagi pun restoran ni baru jer dibuka. Sebelum ni restoran biasa & kecik jer, dah robohpun. 
Sekali yg dia buka ni mmg besar giler & siap ada surau besar, kalo tepi jalan tu nampak mcm R&R. 

pic: google
lupa plak nak snap depan kedai

Perantau Hill

cantik tempat ni
selesa sangat, Aiman lagi la suka bebas nak berlari sana sini
Kat sini ada ruang bersila & background ada gambar sawah padi 
(aku x suka bersila lama2, rasa kebas jer kaki)
Ada talapia hidup, saper2 request nk masak ikan ni, staff restoran  akan tangkap kt kolam tu

tekak terasa nk makan chicken chop blackpepper
RM10.00
rasa ok ler

en asben: mi mmg peberet dia
masa dating dolu2 pon asyik pesan menu ni jer
ayam masak merah

Apa yg kami makan, yg tu la yg Aiman makan, syer sorang sikit
Lagipun kat rumah aku dah suap dia makaroni sup, dah kenyang sebenarnya tu

baju merah tu muka org pra-demam
semalam aku macam badut pula kat restoran tu, ye lah asyik berlari sana sini kejar dak tecit ni., kejap nak tgk ikan, kejap nak gi ruang bersila, kejap suruh amik gambar.....huhuhu

sekianlah kisah di malam anniversary
makan2 isi pewot jerr




14 comments:

Yan said...

Jauh sangat lah.. kalau dekat2 s alam ni sure akak n family dah p ngap..

Fieza79 said...

best nya merantau cari makan...hepy anniversary..!

syariza09 said...

Yan

x per, bila akak dtg area sini, leh la singgah :)

syariza09 said...

Fieza79

tenkiu :)

✿ etiey erywan ✿ said...

wah cantik dan bersih tempatnya.. makanan pun nampakm sedappp

mamyharraz said...

bestnya dpt sambut dgn org tersayang :)

syariza09 said...

✿ etiey erywan ✿

aar mmg cantik & bersih

syariza09 said...

mamyharraz

hujung bulan ni giliran mamy dating ngan baba pula :)

~izan~ said...

akak tetap maintain biru hehehe..kiut..skali lg la nk ucap,hepi anniversary =D

AzMask said...

epi anniversary Syariza.. Semoga bahagia selamanya.

Anak jantan memang ler lasakkan.

syariza09 said...

~izan~

hehehe...asyik biru jer kan

syariza09 said...

AzMask

TQ, aar betul2 tunjuk kejantanan

Che Mid said...

Tahniah, semoga terus bahagia dan dirahmati Allah !!

MrS. F!zA said...

aah haitu igtkan R&R..blh thn gak tgk rmai org benti makan tgh hari.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails