~ CliCk mY HeArT ~

Thursday, January 27, 2011

Aku bagi 9 bintang

Walaupun bercuti, semalam awal2 lagi kami somi istri dh kluar rumah. 

Pertama ; 
Aiman kena antar awal, nanti dia prasan yg mak apaknya x gi kojer, nanti dia pula yg nak ngikut (tu  pun smlm dia wat prangai x nk gi nursey, katanya "Aiman pegi Amanda (Alamanda)...huhu

Kedua
kena isi pewot dulu....kluar gi bekpes nasi kerabu

Ketiga
incik asben baru prasan lesen dah mati, terpaksa gi renew dulu

mines yg lengang..senang sikit nk shopping

Kami x der la gi tgk kat Alamanda, dh alang2 cuti tu pegi la jauh sikit, kami ke Mines Shopping Complex.
Kul 10.40 dah terpacak kat situ. Orang kedai pon baru kemas2 barang
x per laa...kami pusing2, shopping sikit...pastu kul 12.05 minit baru ler leh tgk

Masa kami masuk, bilik pon dah golap....orang pon x berapa ramai, ye lahhh baru je kul 12
Baru 5minit tgk, en asben pula nak ke toilet skt pewot........alamak, puas la aku pujuk suruh gi lps abis crita, dia x mo la pula, dah ler depan, belakang & sebelah aku x der orang...aku doa jer harap2 dlm masa peninggalan dia, antu x kuar....fuhhh selamat, mmg antu x kuar pun...hehe dasar penakut

kami famili bajet, pegi tgk pon masa tiket murah sbb tu la pilih hari Rabu..hehe
RM8 - sorang


Daripada 10 bintang, aku leh bagi 9 bintang jer.
Sebab apa 9 jer? ye la mesti ada yg x ok juga kann
* chemistry dia ngan Liyana x berapa ada..lagipon  watak Liyana tu jadi pompuan lembut sangat, nyampah pula tgk
* ada scene yg x logik..ada lak keje malam2, pastu leh pula buka lampu suram jer, blh ke buat keje bila lampu x terang...aaiisss..banyak komplen plak



Tapi apapun bagi aku movie ni mmg best, b4 ni aku x minat pon ngan crita Syamsul yg ala2 sosial tu
tapi kali ni mmg terbaik dari ladang
Jalan cerita mmg best & ada yg di luar jangkaan kita
bila ending tu, ayat yg kuar dr mulot aku
"oooooo.....mcm tu ka. patut laa..., tak sangka pula dia...."

saper2 yg rasa nk tgk tu, dialu-alukan pegi
aku promote pon, bukannya leh dapat tiket free lagi


psttt...
semalam x sempat nk cakar badan en asben pon, tp yg pasti tangan dia dh lunyai dikerjakan aku.
kan dah kata, kalo bab2 antu ni konpem aku tgk celah2 jari jer, yg x best tu aku tutup mata ngan tangan sebelah kanan, tup tup antu tu kuar sebelah kiri...apa lagi terangkat kaki aku naik kat kerusi depan, sib baik depan tu x der orang


muka somi istri yg puas ati tgk Khurafat




18 comments:

mamyharraz said...

bestnya dpt menonton dgn suami :))))

9 bintang kira oklah kann yg penting tak logik tu abaikan je hehe :D

Pn. Zana said...

best tuh lepak2 ngan asben . tp, daku ni penakut . cm ne tuh ?haha

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah wah wah, syioknya dating... hehe

memang teringin sesangat nak tengok citer tu... tapi apakan daya, dalam keadaan camni tak leh la...

nanti la kalau2 pas berpantang ada kuar kat tv leh la tengok... hehe

syariza09 said...

mamyharraz

aarr...buat2 x napak jer

syariza09 said...

Pn. Zana

sy pon buat2 brani jer nie

syariza09 said...

~~*Lady Salwa*~~

x per la, pasni tgg kt tv je la

-Sara- said...

heh, muke somi cm xpuas hatii jeek! hehe :P

syariza09 said...

-Sara-

x puas ati sbb tangan dia dh lunyai dikerjakn cik istri :D

Ada Dalina said...

sy pon dr 5 bintang, bg 4 bintang..(bykla tuuu)...

smlm pon dah selesai tgk..cam nak pecah dada ni terkejut kan...hehehhe..

good job to shamsul!

syariza09 said...

Ada Dalina


hahaha...mmg pon, naik semput semalam

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

oooo..merendek bedua ye...nanti kakD nk bgtau kat Aiman...tadi mama & abah gi soping lepa tak bw Aiman...biaq aiman meraung2 nk suh bw dia gi jln2 plak....hehhehehehehe...

Myra Jay said...

MJ pun dah lama tak dating ngan hubby smbil tgk wayang..
Tp citer cmni ok gak kan.. heee

MrS. F!zA said...

tk dpt bygkan mcm mna lunyainya tgk abg k,mah..kekeke kompom sekali baju kna tarik..haha

syariza09 said...

ladyzul ⎝⏠⏝⏠⎠™

syyyhhhhh....jgn habaq kt dia kak D, nanti kalo dia p, silap2dia pula tercampak kt depan..hehe

syariza09 said...

Myra Jay

crita ok la, pasni leh la date ngan hubby yer

syariza09 said...

MrS. F!zA

haha..mmg lunyai pong. kami lawan rebut baju sweater, padahal masing2 dah ada. saja ja nk rebut yg dia punya semata2 nk tutup mata ni

wan nurul hezrina abd halim said...

isyk takut arr nengok citer antu..tapi kalau g pun tak leh masuk sb ibu mengandung dilarang menonton.hehe

syariza09 said...

wan nurul

ibu ngandung jgn cari pasal, kang terberanak kat panggung susah lak :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails