~ CliCk mY HeArT ~

Thursday, March 31, 2011

Projek "bling bling"

Ekceli tak suka sangat bling bling, tp dh kenduri nk la juga kasi meriah. Beli baju ready made mmg camni, apa yg kita nak tak semestinya dapat. Tapi yg penting kretip tu kena ada kan kan kan.
Malam tadi buat projek bling bling, jom main tampal2.
Bling ni beli kat Jalan TAR, mcm2 patern ada, harga pon ada mcm2, nk mahal yg murah..hulur duit je.
Kalau nk lbh cantik beli la yg batu swarovski, mahal la sikit. Aku beli batu yg biasa2 jer.


Mula2 tampal atas baju.
Pastikan iron tak terlalu panas, mula2 aku iron batu berlapik  ngan napkin Aiman.
Tapi rasa tak best pula bila lapik2 ni, better trus iron atas sticker , tapi jgn la iron tu terlalu panas, kang melekat pula plastik tu.
Gosok jgn tak Gosok
Bila rasa smua dh lekat, baru tarik plastik pelan-pelan


tadaaa....dah siap
Bling pusar tsunami ni lbh terserlah kt kawasan yg tak bercorak, tang bunga ros tu kurang nampak sikit.
tak pa la, hantam saja.

aku tampal juga kat tangan
tapi bila dah tampal, baru aku tringat, tang tangan tu kena oter dulu sbb labuh sgt.
bila dh oter maknanya bling kt tgn tu dh tak nampak la kannn 
huhuhu
menyesal pula gi tampal awal2


korang mesti pernah buat mcm ni kan kan kan

24 comments:

MRS. K said...

tak penah buat lagi...

MrS. F!zA said...

iron kita sama..hikhik.. kna beli lain la bling2 tu..

~izan~ said...

pernah2..selalu hehe..tp kat baju kurung aje..sbb mertua izan beli byk2 skali menda ni kt supplier,izan amik je kat dia hehe..baju2 izan pun byk dia yg tampalkan hehe...

cantik la baju akak tu..corak dia tu menarik hati izan =D

-Sara- said...

awk, sara xpenah n xreti pon main tampal2 mende alah tu.. :D

syariza09 said...

MRS K

try ler..best tau

syariza09 said...

MrS. F!zA

iron tu, tuan rumah yg punya, dia tinggai kami rembat...hehe

syariza09 said...

~izan~

hamboi, bertuah izan mertua yg tampalkan, sennag korje

syariza09 said...

-Sara-

try ler, nanti mesti banyak baju Sara yg bling bling

Pn. Zana said...

x pernh buat pung lagi ..

ainnoraini said...

kak ain tak pernah buat sendiri lagi...

kak ain ade jugak yg bling2 tp ade kwn yg sudi tolong buatkan...

sW33tdARLiNG said...

sama perangai! kalau dah excited tu mmg tak nyempat2

NM02 said...

rajinnya...

saya kalu ada labuci ni, sekejap je la... lelama ilang sebutir demi sebutir...

::Mamalyna:: said...

tak penah tampal2 cenggini...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

cun2...
buatkan kat kakD sama boleh?
tang nk kena oter tu yg rugi tu...adussss...(tlg mengeluh sama)

~Siti Hajar~ said...

sy xpnh bt sendiri lagi, selalunya beli & suruh taylor buatkan..hehe...tp senang je klu buat sndiri pn blh kan cuma rajin or malas je..haha

syariza09 said...

Pn. Zana

jom cuba

syariza09 said...

ainnoraini

kawan buat pun kira ok la tu

syariza09 said...

sW33tdARLiNG

xcited punya pasal, dh nyesal pula...huhuhu

syariza09 said...

NM02

yg buat sblm ni, ok jer tahan lama :)

syariza09 said...

::Mamalyna::

pasni leh la tampal2

syariza09 said...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

huhu...yg tu mmg sadis

syariza09 said...

~Siti Hajar~

haha...yg tu tepat. nk ngan x nak jer

ieda said...

haa dulu akak rajin gak buat mcm nie .. tapi pada tudung lahhh ..
tgk nie x terfikir lak akak nak buat pada baju .. gud idea nie ..

anyway cantik2 jugak baju tuu berseri2 sbb banyak bunga bertambah ngan manik makin berseri :)

Maz said...

pandainye...tak berani la nk buat...

www.hatimamaz.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails