~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, March 29, 2011

karana maroon, meleleh peluh tau =(

Last week cuti semata2 nk cari serba serbi maroon mcm story kt n3 MAROON.
Penat tau, meleleh smua peluh luar & dalam....ooopppsss telebey sudaa.


JUMAAT
Mula2 cadang nk gi naik LRT, tp en asben ubah fikiran nk naik kreta, aku ok jer, suka lg ada ler
Kami panjat tangga ke Pertama Complex, menuju kedai Cititrend, kat cni mmg byk baju lelaki & perempaun ready made, baju melayu, batik utk lelaki pon cantik2. 
Sayangnya warna yg kami nk x der pulok.

Misi seterusnya terpaksa la kami masuk setiap kedai sepanjang jln TAR & masjid India. B4 solat Jumaat, en asben dh pun jumpa baju dia, huhuhu baju aku juga yg elek.

Sementara dia gi solat, aku pon merayau2 cari baju, ngan galas beg mcm budak skolah lagi, lantak pi lah. Kan dah kata, susahnya nk cari kaler ni. Bila dah jumpa, saiz pula elek & kalo ada pun mcm pesen dolu2 pula, sadisnya. 


google

Lagi satu aku tgk kat sana banyak yg jual baju style kaftan kain chiffon tu. Cantik tu mmg la cantik, tp bila mengenangkan ada list kat atas pewot, tak sanggup aku nk pakai. Sah2 bila aku pakai, org akan tanya, dh brp bulan?? huhuhu aku tau la pewot aku moncit.

 So, baju camtu mmg reject awal2 lg. Dah baju pon x jumpa, shawl mmg la tak leh beli lagi, pandang shawl yg banyak2 bergantung tu sebelah mata jer...geram sbb x leh beli lagi. Puas ronda sana sini, lastly masuk mydin & beli benda yg bukan dlm list.

yg ni jer yg beli kt mydin jln tar, alas meja & set kain pemegang periuk panas.
frust menonggeng tau

Kul 4 baru kami kluar dr sana & terus ke Bangi pula, kat sana pon ada Cititrend. Dah pun jumpa, tapi...ayoooo ada lagi tapi tu. Cutting saiz M tak muat pula dah, asyik sangkut tang pewot & montot jer....menciknya.  Terjah pula ke Warta, yg berkenan saiz kecik pula dah. Frust lagi.
SABTU

Esoknya ke Shah Alam. Tempat dituju, kompleks PKNS. Sib baik dh jumpa kat sini, tp baju kurung jer la, nk yg fesyen2 tak jumpa la pulak. Tak per la, janji ada maroon. Alang2 kat sini kami berjalan kaki jer ke SACC mall & Plaza Alam Sentral, ingatkan leh la cari tudung nk match ngan baju. Tapi sayangnya, x der pilihan.

Ahad
Ada program ngan MIL, tp sempat lagi aku minta en asben antar ke jln TAR sbb nk cari tudung & batu bling2 nk tampal kat baju. Puas juga nk cari tudung, sib baik masa tu awal lagi, org pun tak ramai. Dah jumpa tudung roses tapi...........



Tudung ni ada dua jenis, segitiga & shawl.  Yg shawl ni ada renda atas bawah & harga sama jer ngan segi3 RM15. Aku tak suka ngan renda banyak, so aku gunting sebelah. 
Bila testing pakai tudung tu, berpeluh2 tengkuk aku. Ni baru testing kat rumah, gamaknya kalau pakai masa kenduri nanti, silap ari bulan aku pengsan sbb rasa panas sgt. Aku baru tau tudung ni ada mcm2 material, may be yg ni jenis kain tebal, dh mcm kain selimut pula dah..huhu.

Tunjuk depan en asben, dia kata aku sama ngan budak opis dia, dia siap kutuk budak tu depan2 pula tu
 " ko ni  pakai tudung kembang2 & tebal2 ni apa kes? Dah tu tak gosok tudung  pula tu?"
haaaa........abg ckp mcm tu ker? sian kat budak tu, tudung tak gosok tu mmg fesyen laa, lagi pun mmg dh style kedut.

tapi moral of the story, aku tak leh pakai tudung tu masa kenduri. sedangkan somi sendiri dh kata kembang, apa lg org luar sana kan...
lagi pun tak moh la, takut pengsan pula nanti....kepanasan wehhhh


cer tgk pic kembang aku nie



roses ada kt blkg, sajer letak kt blkg
kembang kannn, dh la muka pon dh kembang, pakai tudung ni lagi la menampakkan kekembangan aku




*********************
letihnya jari jemari taip n3 kali ni

17 comments:

sW33tdARLiNG said...

siannn tak pasal2 kena kutuk pakai tudung tak bergosok yaaaa

-Sara- said...

ehehe, cite dr ri jumat smpai ahad mau xpnjg entry..hehe

*eh awk bli kain ela ke? xjumpe ready made kaler maroon ek?

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tak dak la kembang mana...santek apa...

dah2 abai kan sapa yg kata kembang tu...(takpasal2 nanti aku kena luku dgn en.asben ko)hohohohoho..

kakD suka tngk...come apa....

Mama Gee said...

mmg tak sesuai lah weh kembang je...tak lawoo

Anonymous said...

kembang itu trend!

syariza09 said...

sW33tdARLiNG

hehe...sian kt budak tu kan

syariza09 said...

-Sara-

x sempat nk tempah2 dah, tp kalo beli kena la wat pesen mcm n3 ari tu kan

syariza09 said...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

kakD, lum sampai seru la nk pakai mcm tu lg..hihihi

syariza09 said...

Mama Gee

kan kan kan :)

syariza09 said...

Anonymous

kalo kena ngan bentuk muka, may be ok kot

Fieza79 said...

tu dia pnjang citer...

wahh best yg baju kaftan chifon puith tuu sgt la menarik...rasa mcm nk rembat kan...hahaa

penah gak terbeli shawl yg blk bila try pakai jadi kembang dn tebal..teruss simpan je tk pakai2...hehee

~izan~ said...

akak,maybe kena lilit kuat sikit tu..supaya tak kembang..tak pun pilihan shawl tu..hehe..

tp comey gak camtu,ala2 arab dah =D

~Siti Hajar~ said...

penat sy mbaca dgn penuh penghayatan..hehe

ala tang pewut muncit tu blh pakai corset/gurdle (btl ke sy eja ni..hehe)kasi cover yg muncit tu..hehe

eh! cantik ye pakai shawl tu, nmpk la lain dr yg lain ckit, xtembam pun, comel je, serius ni nmpk cantik je..

syariza09 said...

Fieza79

hehe...simpan juga ye

syariza09 said...

~izan~

shawl tu mmg jenis tebal, ala2 kain selimut hehehe

syariza09 said...

~Siti Hajar~

pakai corset sehari suntuk, oh no..terseksa jiwa raga

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kakD tak faham la....tang mana yg kembangnya?sbb kakD tngk ok ja pun...

memang kakD tak pandai nk pakai benda alah ni...susah ka nk pakainya?

bgtau sat kembang tang mana?tak brapa faham ni....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails