~ CliCk mY HeArT ~

Friday, October 15, 2010

Dah musim agaknya

Malam tadi terjaga kul 3am, Aiman merengek2 sebab demam. Masa amik Aiman kat nursery, cikgu dia mmg ada cakap dia mcm nak demam sbb badan dh mula panas sikit. Balik rumah jer terus bg makan ubat.

Pagi ni masa nak datang kerja, suhu Aiman dah 39oC. Mcm ni mmg tak leh nak gi nursery, aku minta en asben cuti sbb cuti aku dah tak banyak tinggal 5 ari jer . Sib baik dia ok jer. Ye lahh, buatnya next week pun Aiman masih demam lagi, dah sah2 ler aku yg kena amik cuti sbb en asben dh tak de kat rumah.

Sebelum dtg opis, macam2 yg aku dah pesan terutamanya pasal time makan ubat. Tak per, jap lg aku call utk remind. Satu lagi aku tengok Aiman dah mula selsema. Jadi aku minta asben belikan yogurt.



 Rasanya semua dah tau kan kegunaan yogurt ni. Yogurt kan banyak khasiatnya (nk explain banyak2 pun, aku bukannya doc). Tak pe lah, pada yang belum tau, meh sini nak bagi tau. Sapa2 yg ada selsema tu lebih elok makan yogurt. Kalau tak leh nak telan yogurt yg biasa, boleh jer makan yogurt yg ada perasa mcm strawbery, jagung akupun tak lalu kalau makan yogurt original




Kalau sakit tekak pula, elok amalkan makan aiskrim yg lembut tu (ala yg dlm bekas tu). Bila makan ni rasa sejuk jer tekak. Kalau tak percaya, cubalah

**************************
rasanya sekarang ni musim demam kot, adik, mak ngan bapa kat kg pun demam juga nie

12 comments:

-Sara- said...

ala ciannye die

semoga aiman cepat sembuh yee :)

mamyharraz said...

doakan aiman cepat sembuh.
ohh mamy pun risau dan serba tak kena kalau anak sakit :(
tp tulah kann kena lalui jugak masa2 sukar ni...

syariza09 said...

-Sara-
harap2 camtu laa. sakit2 dia pon, masih lg xtip..kekeke..budak2 camtu laa

syariza09 said...

mamyharraz
betul tu mamy..nak buat camner, mmg dh lumrah mcm tu

.::Lynn::. said...

ubat paling berkesan

~~*Lady Salwa*~~ said...

ye ke, sian aiman...

Faris kalau sal nampak dia cam dedar2 je (nak demam) cepat2 beli yakult. setakat ni memang demam dia akan cepat kebah... cuba la...

syariza09 said...

.::Lynn::.
haha....U yg ajar I

syariza09 said...

~~*Lady Salwa*~~
slalu gak beli yakult ni. sib baik ada mcm2 perasa, leh juga la dia makan. Jap lagi nak suruh abahnya beli stok yakult & nestle..senang sikit, kalo selsema leh terus jer makan

myaishahhafiz said...

Puteri pun demam gak nie.
nasib baik hari memang hari cuti, so x pyah susah2 nak ambik cuti

syariza09 said...

myaishahhafiz
konpem mmg musim demam, ramai sgt yg demam ni.
sib baik kt sana cuti, senang sikit nk jaga puteri kan

AzMask said...

Tima kasih ngan info yogurt tu.. semoga lekas sembuh yer..

syariza09 said...

AzMask
samer2...sharing is caring :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails