~ CliCk mY HeArT ~

Thursday, July 15, 2010

Big boss - wat lawatan

Saper yg big boss tu, bukan boss tempat keja tau. Bigg boss mai dr utara, sapa lagi kalo bukan my mom & my dad. Kebetulan depa ni ada kat sini, kena la pi melawat rumah anak2 yg x siap lagi teww. Ahad lepas my bro pick up aku dua beranak kt rmh sbb che asben  x der, dia ada game volley ball. Aku pun tingin gak nak jln2 ngan mak pak..
First we ols ke rumah abg aku di Salak Tinggi. Rumah yg dia beli ni dah siap, now tengah wat renovation. Sronok jer aku tgk org wat renovate umah ni, cantik jer bila dah dibega2. Bila la giliran aku pulak..hmmmm..
Jom layan picas


















Komen apa2 yg patut..adk aku pn dok komen gak..ye la dia kan tau juga pasal wat2 rmh ni, sib baik dia bagi tau ada atap yg dh retak, kalo tak abis la bocor bila ujan nanti. Depan rmh abg aku ni ada rumah 1 stengah tingkat, tp sayangnya rmh tu kecik sikit. 


















Aku terberkenan ngan plaster ceiling nih. Bentuk bunga roses. Cantik sangat...


















Berpinau mata tgk menda2 nih


















org lain sibuk tgk rumah we ols sibuk bergamba ngan anak2 abg.

Dah abis wat lawatan ke rumah abg, we ols gerak ke Pasar Borong Selangor pula. Bukannya nak cari ikan, tp bapa & abg nak g tgk rumah aku plak, rumah aku kan dekat ngan pasar.

 

Bapa puas ati ngan rumah yg aku beli, cantik katanya. Aku kata "ini jer yg mampu Ija beli"..cewah merendah diri lagi. Bapa kata ok la ni. May be slama ni dia ingat bila aku sebut terbengkalai tu dia ingat rumah ni cuma siap tiang jer kot. Tp bila tgk sendiri, rasa puas la sikit sbb rumah ni dh 95%. Cuma skrg ni aku kena tgg jer bila aku leh masuk rumah ni.
tunggu..tunggu..tunggu

3 comments:

MRS. K said...

yeyeh.. merasa la makan kenduri masuk umah lagi!!

[-suziey-] said...

hiks..mmg syiok renovate2 umah ni..hehee

syariza09 said...

MRS. K
x tau la bila leh wat kenduri tu. tgg CF dh berzaman nih :(

[-suziey-]
org kata time renovate rmh ni, duit pn kuar mcm air kann..byk gak blanjer tu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails