~ CliCk mY HeArT ~

Friday, November 8, 2013

Dulu2 dadih, sekarang jeli kelapa pulak dah

Jamuan raya ari tu, kawan opis buatkan jeli kelapa
Aduss..sedap pula tu. Tak berhenti2 dok makan
Jadi bila dah suka tu, kami pon tanya la cara2 nk membuatnya
Rupa2nya senang jer, mcm buat dadih juga, cuma kena tambah air kelapa muda jer
Last week bermula operasi di rumah

Ini la rupa peketnya
Pek mcm pek dadih gak
Boleh dapat di kedai menjual bahan2 buat kek
Yg ni aku beli RM5.50, leh tahan gak lerr
Cara-cara nak membuatnya ada di belakang pek
Sila tengok yer

Yg penting kena ada 2 biji kelapa muda
Aku beli kat psr borong Selangor
sebiji RM2

Amik sekali isinya
Potong kecik-kecik utk dimasukkan dlm bekas
Yg ni aku masukkan last, baru setiap bekas dpt isi sama rata

 
Bekas comel2 jer, en asben tersilap beli
Kalo bekas tinggi tu puas sikit makannya
Sedap dimakan sejuk2

Uols weekend ni leh la buat, makan ramai2
Selamat Mencuba..........

7 comments:

PakcikLie PCL said...

ye elok sangatlah weekend ni punya projek makan2 dari kelapa muda..terbaik ! thanks.

mamyharraz said...

baru tau cara buat jelly kelapa mcmni..
sebelum ni tau mkn je.
sejuk2 masuk mulut havennnzzz sgt!

hadoiii dah teringin nak jugak

Cho Zila said...

ni kalau baru keluar peti ais memang sedap sesangat...

cinda said...

saya nak order apam polkadot..boleh x?

LYAfrina said...

makan sejuk2 msti sedap

Anonymous said...

brp harga sebekas kecik tu?

syariza09 said...

Anonymous

sy tak jual, buat mkn2 jer..
kalo bekas kosong tu 100pcs..RM10 kot..kalo x silap la

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails