~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, October 19, 2010

Mood yg kureng

Hari ni rasa serabut sikit, baik mental @ fizikal. 
Smalam masa amik Aiman kt nursery, cikgu dia bagi tau hidung Aiman tiba2 berdarah. Dia mmg ada call, tp aku pula x jawab sbb tgk no tu xder dlm list tak angkat sbb igtkan org promosi yg call, malas nk layan

Ahad lepas mmg hidung Aiman keluar darah tapi sikit jer, may be sbb panas kot.
Malam tadi Aiman demam lg.  Bila demam biasaler, ada jer yg tak kena aku mmg prasan, bila abah tak der, slalu jer Aiman tak sihat..huhuhu..naper la demam masa abah takder.

***************************

Aiman tido awal, may be effect drp ubat kot. Aku doa jer moga Aiman dapat tido ngan lena. Tapi tak juga, dia asyik terjaga2, batuk la, ngingau la. 
Dah tu ada pulak sebut "takut lipas"..Aku pula jawab "mana ada lipas, lipas dah tido".
 Dah tido jap, terjaga lagi...cari abahnya pulak "Abah.....abah maner?" Terkedu jap..dah besar ni pandai pula mencari..aku jawab "Abah takder, abah work jauh, nanti abah balik yer". 
Tido semula..pastu terjaga lagi, nak susu..ok dah buatkan, minum tak abis sbb dia kata nak muntah....ok lah, sejak2 demam ni mmg susah nak abis satu botol, makin kecik la Aiman.

******************************

Pagi ni bangun, dia pun bangun. Bila dia bangun, aku dah susah nak mandi. tepuk2 lagi. kasi dia tido. Bila tgk jam, mmg dah sah ler aku akan lewat ke opis. Bila nak gi mandi, dia pula dah bangun. Terpaksa amik mood dia dulu, sib baik demam dh kurang. Tapi ubat tetap kena amik. Bila dah banyak sangat ubat yg nk kena makan, mulalah dia wat hal. Slalunya Aiman ni jenis yg senang sangat nak makan ubat. Tp tidak utk kali ni. bergelut lagi utk suapkan ubt. 

susah sangat nk mkn ubat, kena la bedungkan bb besar ni
ni pic Ahad lepas, pg td pun tpaksa gak wat mcm ni... ala2 baby gitu



B4 en asben naik gunung, aku kena call dia takut nanti kt atas gunung, x der line pula. Aiman lepaskan rindu cakap jap ngan abah. Lastly, mandi ngan Aiman, sib baik masa tu matahari dh kluar, air x de la sejuk. Aiman kan ada asma.

Bila dah selesai antar Aiman (harap2 dia x demam, & hidung x berdarah lagi ), aku ke opis. Masa drive tak leh fokus sbb  kepala ligat pikir kat ner la nak parking ari ni. Tempat yg biasa parking tu sepatutnya tutup ari ni.Fuhhh lega, tempat tu masih lg leh parking. Selesai masalah utk ari ni

******************************
Panjangnya cerita ari ni. Kepala dah berat, badan dah lemah.
Blog ni kan mcm terapi. Bila dah luah, rasa ringan jer kepala ni


17 comments:

MRS. K said...

anak sakit, mak pon sakit jugak ibarat cubit paha kiri, paha kanan terasa jugak! (betui ke pepatah ni?) huhuhu..

syariza09 said...

betoi dah tu.. tarik tlinga kanan, tlinga kiri pula terasa...huhu

hyazz said...

sabo jer la mah...yg penting makan ubat ikut time nyer...jgn skip...insyaallah...semua nya datang dari Nya Yang Berkuasa

Pn. Zana said...

sya: musim skarg demam kan. sy pun hr ni bdn cm lesu je. tengok blog sy de cite..:D hope aiman cepat smbuh .bile abah die balik. ammar pun kali ayah die xbalik . duk termenung kat pintu sebut ayah..ayah..

-Sara- said...

aiman dmm lg? hop cpt sembuh yee.. tp hidung berdarah tu knp? bahaye x klo kne cmtu?

chugie said...

alahai..siannye! demam sampai kuar drh kat idung.. emm x serius ke tu? agaknye panas badannye terlampau sgt kot ek?

pe pun, moga cepat sembuh ye..

syariza09 said...

hyazz
ye lah..semua ni kan ketentuanNya

syariza09 said...

-Sara-
lom baik lg. masa ptg & mlm baru la dia mula dmm. Siang ok je.
Darah tu may be sbb panas kot. Kluar darah pon sikit jer, harap2 x memudaratkn

syariza09 said...

Zana
sian kt budak2 ni kan, kalo kena tinggal mcm tu laa. sy bknnya leh tgk mcm tu, hati ni sensitip....sob..sob

syariza09 said...

chugie
rasanya x der pe kot..may be sbb panas kot, drh sampai kuar. sib baik sikit jer

Ogy said...

alahaii..syiannyaa dak tecit ni..dugaan tu mah...sabar yaa...kalo agak2 sunyi sgt tu..meh dtg tido umah g meh.... :)

ainnoraini said...

ala kesiannye aiman..demam tak baik lagi..moga cepat2 sembuh ye...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Faris pernah gak hidung berdarah masa dia demam dulu...

salah satu sebab lagi masa tu dia selsema lama sangat... lebih sebulan...

sian aiman, demam rindu kat abah dia kot... moga cepat sembuh...

syariza09 said...

Ogy
tak nak tanggung risiko. nanti aiman rajin pula berkemas kt rmh U

syariza09 said...

ainnoraini
lom lg. harap2 sembuh cpt

syariza09 said...

~~*Lady Salwa*~~

ooo ye ke. sbb selsema yer..mmg skrg ni pon aiman tgh selsema...
harap sangat dia cpt2 ok

Ogy said...

hahahah kena sorok semua2 tu dlm almari dulu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails