~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, September 17, 2013

Tengelam timbul...

.... di pantai yang tak berapa nak biru hehehe
 
Sabtu aku kerja. On the way nk balik rumah, sajer gatai mulut ajak abah aiman gi berkelah.
Cadangnya dekat2 jer..piknik kt air terjun pon ok. Tapi abahnya x setuju, katanya berkelah kt air terjun bahaya takut ada kencing tikus..ok fine. So kita nk ke mana? Boring la wehh kalo dok rmh jerr.
Abah ckp jom ke PD. What??? betul ke ni?
Yap! Dia ajak sekali jer, kalo x mo trus cancel...hohohoho dasyat abah ni.
Time tu juga call ipar, ajak dia & mama ikut skali.
Smuanya setuju & tak sabar2 nak mandi pantai.
 
Aiman last mandi pantai pon dua tahun yg lepas. Pantai dan laut pon x berapa nk kenal huhuhu..
Bila kata nk mandi laut, leh plak dia kata "laut" ayam.
itu "lauk" bukannya "laut", sian...x berapa nk paham lagi.
 
pakat2 masak.
mil masak nasi lemak, sambal udang petai, kuah lemak ayam lebihan lauk mlm sebelum tu.
lepat pisang pon ada
aku plak masak sambal ns lemak, ayam grg berempah & keropok grg
Air kami beli kt kedai sana jer
 
Kami bertolak dr rumah aku kul 7.45am, sampai sana kul 9am.
Jalan clear, masa kami sampai dh ada org pon.
 
Disebabkan nak tempat yg strategik, kami sewa khemah ni.
RM35 ..duduk la berapa jam pon.
Ok gak ada 5  kerusi plastic & meja kecik
Dekat ngan pantai senang nk monitor anak main pasir
 

tapak kaki sapa lah ni yer...
hihihi...gian pulak aku dok main ni

us
me, husband, aiman, paksu & maksu
mil ada kt khemah, tgk kami mandi jer
cuaca ari tu elok jerr, mendung
tak der la rasa terbakar kulit ni
aiman mmg sronok giler la..dh lama x mandi pantai la katakann
 
sib baik kami gi awal, org dh makin ramai
khemah sewa tu pon dh makin penuh
 
Dah puas kami mandi-manda baru la trasa nk balik, badan pon dh letih.
Tempat persalinan mmg ada la kan.
Toilet - 50sen
Shower - RM1
Beratur panjang ok
Sampai ada pertengkaran mulut gak ler
Yg peliknya tempat camtu pon ada org nk mandi lama2
Ko bilas2 badan bagi hilang segala pasir, dah ler
issshh..kesian org belakang yg berdiri lama2 tu
 

Jalan2 jap kawasan tu...mcm2 ada jual
Sapa nk naik kuda leh la rasa kt sini
Aiman bodek2 abah dapat la pistol kayu, x tahu la berapa lama lak tahan tu
2pm kami bertolak balik, sepanjang perjalanan, jalan yg menuju ke PD mmg jem giler, polis trafik pon ada..fuhhh sib baik la kami sampai sana awal pagi...berbaloi la bangun awal
 
 
itu la crita percutian sempena Hari Malaysia
Sebelum ni aku rasa PD tu jauh jerr, tp bila dh gi rasa dekat plak ngan rumah
Pasni leh ke sini lagi nak mandi manda


5 comments:

~Siti Hajar~ said...

Km pun bkelah kat pantai hr M'sia smlm, anak2 la syok sampai xmo blk...

PD xpnh ku jejak lg...huhu

Qhaifa Nur said...

seronok pergi PD..tapi time cuti sure ramai orang itu yang tak best he..he..

lepas mandi makan nasi lemak, sedapnya...

Ain Noraini said...

seronok ye..mandi manda...

hazlina azmi said...

Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)

http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

mamyharraz said...

sya nnt sy pindah PD
mehlah datang rmh sy
nnt kita koling2 k

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails