~ CliCk mY HeArT ~

Wednesday, May 8, 2013

Conteng-conteng di papan putih

Dapat gaji jer trusss zoommm ke Mydin, hahaha nk beli ni pon tgg gaji
Sebab per ke Mydin? sbb nk cari brg yg rege murah sikit drp kedai2 lain
Atas dasar kesedaran, kami somi isteri beli gajet baru (eh eh leh panggil gajet ker : P) 
White board atau nama Melayunya Papan putih dihadiahkan pada Aiman
sronok ler tu...leh conteng2, padam
dah dah ler...conteng tu skali skala jer, yg pasti kena belajar menulis 
kalo suruh menulis di buku dia leh main2 jer
nak galakkan dia menulis kena pelan2 kayuh
ni salah satu cara
tulis di white board mmg dia rajin


mama tulis atas, dia follow kat bawah
nak mahirkan dia ngan liuk lentuk huruf tu
rajin tu mmg rajin, tapi ada2 masa tu bila terlebihhh sgt rajin, aku kena sorokkan marker pen plak huhuhu
yer lahhh, spai aku nk wat keje rumah pon tak leh, asyik suruh aku tulis jer, then baru dia follow


white board tu mmg sengaja tak paku kan
ekceli nk letak lam bilik aiman, tp bila pikirkan kami bukannya selalu dlm bilik, tp kat hall, jadinya letakkan jer lah kt hall
sambil kami tgk tv, leh la tunjuk ajar dia

see
sangkut jer dulu kat tingkap hihihi
nanti kang bila dia dh boring nk tulis kt white board, baru la kami gantung lam bilik dia

kat Mydin ada dua saiz
kalo yg kecik sikit harganya RM18
kalo yg besar kami beli ni harganya RM36


sekian


10 comments:

MrS. F!zA said...

sok aiman boring tulis kt whiteboard leh test kt dinding bilik aiman plk..hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Pernah jugak beli white board kat Faris... Mula2 eok je dok tulis2 kat white board, last2 lagi seronok dok conteng dinding... Agaknya white board yang kami beli tu kecik sangat kot, tu yg beralih arah ke dinding yang lagi besarrr... hehe

Qhaifa Nur said...

bagus juga ada white board ni...
senang nak mengajar anak...harga oklah nanti bole beli juga..

-Sara- said...

hehe, mcm syaqir gak..klo dh dtg rjin ngadap buku,kita nak masak pon dia duk haruk suh layan dia..bgos la rjin tp terlebih sgt ssh lak mak nya nk buat keje kn..hihiii

syariza09 said...

MrS. F!zA
kalo nk rasa sebatan mamanyer, leh la try hahaha


~~*Lady Salwa*~~
sebelum ada WB ada gak ler terconteng dinding, tp bila dh ada WB x der lg xtiviti camtu :)


Qhaifa Nur
awal2 ni ok la, lama2 nanti jemu gak tu


-Sara-
aar tahu x per, waktu camtu ler yg maknyer bertambah stress

Rin Maira said...

aiman tulis elok2 ya..jgn terkeluar dr white board tu plak...jadi singa mama nnti..hehee

LYAfrina said...

moga aiman makin rajoin ye..kadang2 gna cara camni tak membosankan..drp selalu gna buku kan..

mamyharraz said...

ok sya tq bg info pasal white board nih..mmg niat nak beli utk harraz
ritu ada servey kt ikea tp mahaii hehe

akan sy terjah mydin masa terdekat nih.

ieda immi said...

aah umah akak pun ada ..
tapi utk kakak2nye lah
yg si zahrien x ler nak gune pulak ..

Cho Zila said...

teringin gak nak beli ... tapi sempat ngan tak sempatjer kot mengajarnyerkan... baguih cam gini jimat kertas...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails