~ CliCk mY HeArT ~

Monday, May 13, 2013

~Beli langsir xpress sebab terdesak sangat-sangat~

Langsir raya uolss dh ada ker???
Dah tempah???
ker kain pon tak beli-beli lagi hihihi
 

saya pakai jer langsir yg ada ni haaa
lagipon baru buat kot, kan baru jer masuk rumah, pakai jer yg tu,
kalo rajin saya basuh la sebelum raya.
Sejak2 masuk rumah ujung bulan 12 ritu, mmg langsir tu tak pernah2 turun pon
tinggi wehh, tangga pon nan hado, masa pasang dulu pakai tangga yg pekerja yg buat rumah dulu tu...
jadi sementara nk beli tangga tu, habuk2 yg ada tu buat2 tak napak jer lah
habis2 pon ko spray ngan febreze

langsir saya ni mcm ekpress, beli dan jahit dua hari sebelum masuk rumah baru.
Tu la awal2 lagi tak nak buat langsir, bila dah dekat nak pindah baru terhegeh2 cari langsir... nak beli yg ready made mcm mahal la pula, jadi kita beli la kain2 meter yg murah jer
lokasi utama adalah Nilai 3, wajib ler sbbnya nk pilih kain & terus jahit 
beli kain RM7 semeter, ada yg murah lagi tapi yang tu la yg sy berkenan pon...


Kedai kat sini ada yg  free upah jahit & ada yang kena bayar. Kes sy ni mmg la kena bayar sbb kain murah jer kot..kalo ko amik kain mahal2 mmg free. Upah jahit kt sini x mahal sangat pon...dah tu tgg la sejam..ekceli sy nk jahit style lobang2 atas kepala  tapi rasa mcm kena tgg lama, jadinya sy jahit lurus biasa jer

Sambil tunggu langsir tu kami jalan2 la sekitar kedai cari batang besi dan batang kayu untuk langsir...cari dan cari, biasa la kalo kat sini mmg kena g banyak kedai baru la dpt cari harga yg ok.
Bila dh dapat dan cukup sejam baru la sy collect langsir


pilihan hati

kain ni ada ada dua warna, depan belakang, dua2nya leh pakai, sy berkenan ngan warna belakang langsir ni sbb soft sikit, tp lupa plak ckp suruh jahit yg soft tu kt depan. 
Dah nak pasang kt rumah br prasan warna yg gelap ni dia jahit kt depan, errrmmm redha jer lah
langsir untuk hall dua panel jer
yg ni saya pakai batang besi warna brown, hujung2 ada daun.
 Kalau buat lubang2 mesti lagi shantek kannn
x per.....next langsir pulak hokay

yg ni pulak langsir bilik, corak sama tapi kaler lain
lam bilik ni pakai batang kayu jer
ko tak suka??? ada aku kesah??? hahahaha

Itulah kisah langsir...dah pindah rumah 4 bulan dah, tapi baru nk citer pasal langsir ni kannn

oklah saper2 yg nk langsir express dan keadaan terdesak sangat mcm saya sebelum ni, leh la gi Nilai 3 ok...
kalau nk tanya kualitinya, buat masa sekarang ni ok la, cantik jer jahitnya.
Bila dh basuh nanti tak tau la rupanya camana dah...
uols ada pengalaman jahit langsir di nilai 3 ker????

5 comments:

Rin Maira said...

ada...2 kali langsir tempah kt nilai 3..tp tak tggulah..bg dia masa dlm 2 minggu gitu br amek...so far okay je jahitannya......

teringin plak nk menukau langsir thn ni....cari kain murah2 sudahh kan..

mamyharraz said...

langsir sy tahun ni mmg tak berganti..tak kuasa sbb bukan rmh sendiri eh? hehe alasan je tu sebenarnya takde bajet nak beli langsir baru tihehe

lawa okey walau langsir ekspress.

Rinna said...

Hmm..pernah jugak akak.. beli kain dan jahit kat situ jugak dalam sejam siap.. tapi utk langsir pintu je laa. Kira okey laa.. :)

adianiez AIDA said...

shanteq kaler ijau langsir tu... i like...
so far aida tak pernah tempah langsir. beli da siap kat jusco aje...

MBOK EMA said...

aahahaha. saya dulu beli langsir kat sogo. dpt 80% diskaun. bulan lepas g KL ikut family cuti 3 ari jer. al maklum lah kat Sarawak langsir mahal mahal je.. dapat lah saya beli langsir after diskaun tu, RM25 jer untuk 3 panel tingkap. kekekekkee.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails