~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, May 7, 2013

Citer pasal mop best, jari gemok, pizza baru & drama Filipina

errmm....arrmmm...baru nk bermukadimah
nk citer pasal politik, saya tak berapa pandai la pulok, lagi pon mesti uols peningkan ari2 citer politik jer.
Sekarang smua dah jelas ngan pemerintahan negara kita, apa yang penting kita dapat hidup aman damai dan tak der berlaku apa-apa yang menggugat ketenteraman rakyat malaysia. Bila tringatkan peristiwa Lahad Datu sebelum ni pon saya dh rasa seram, jgn la kejadian tu berulang lagi.


Ari tu dah xplain yg saya blk mengundi kan, maklum la first time. Plan mula nk blk ngan abg sulung, tp x jadi pulok sbb aku blk ngan adk bongsu, sian tgk dia bw keta sorang2, jd lbh baik aku temankan dia, leh gak borak2 hilangkan ngantuk. Aiman mmg x dpt bawa, ai balik kejap jer kan, lagipon sian dia kena lama2 lam kreta, blknya kejap jer.
Bertolak kul 1pg sampainya kul 9.30 pagi. lambat sampai sbb berenti dua kali, tengah2 pagi buta 3.30pg pewot dh keroncong minta diisi, kami singgah Sg perak.
kali kedua plak brenti kat Bkt Gantang utk tido dan solat Subuh.
Jalan ada gak la jem kt sesetengah tempat, tepi2 jalan penuh ngan kereta yg berenti utk tido. Suasana ari tu mcm nk balik beraya...dasyatttt
 ooo... naper saya tunjuk gambar mop ni??
sebabnya sblm balik kg, mak call suruh beli mcm mop kt rumah saya.
dia dah berkenan, sronok katanya pakai mop ni.
Yerr...yang tu mmg saya akui, rasa bersih jer lantai lps pakai mop ni, segala tok nenek rambut, smua terlekat
Dulu2 senang jer leh jumpa mop Scotch. Tp hari tu pergi Giant & Aeon Big, tak der la pulak, yg ada pon jenis lain. Frust pula rasanya, cari juga sampai dpt sbb x nak hampakan mak.
Lastly dpt gak beli ni di Aeon kat ngan rumah...leganyaaaa

mak awal2 dh xcited masuk lam kreta nk gi mengundi 
anak2 plak jln lenggang lenggok jerrr
haiisshh mmg kena jerit ngan mak


sronok depa p sama2
mak, bapa, abang dan adik laki & pompuan semua dpt tempat mengundi yg sama
aku plak dpt tempat yg jauhhh
so tgg dorang blk mengundi dulu, pastu baru depa bw aku p jalankan tanggungjawab
tak sangka kali ni yg balik kg semuanya anak2 dan cucu, tiada menantu yer sbb menantu smua blk kg masing2 utk mengundi
dh lama tak borak anak beranak camni

Macam2 prasaan ada bila kali pertama mengundi ni. Yg pasti rasa seronok dan debar2. Tempat aku mengundi tu ok, beratur jap jer, may be sbb gi pagi urusan pon mudah



Sehari slps mengundi, buruknya..........
dah la jari gemokkkk, comot plak tu

tunaikan janji ngan cik somi
Dapat duit claim, bli pizza menu baru
errrmmm, x sedap pon, boring la makan sosej banyak2

Sambil buat n3 ni, mata jeling2 tgk tv citer ni
Akhir2 nk abis, citer ni makin best la pulak
aku kt opis tau, bukannya kt rumah
sejak2 meja dekat ngan tv, mata jeling kt situ jer
tp tgk citer kesukaan jer lah, sambil menyelam sambil minum
ngehhh....ngehhh
Itu la citer sebelum dan selepas PRU


5 comments:

Qhaifa Nur said...

kemeriahan mengundi lagi terasa..suasana lagi meriah kalah hari raya...

yang pasti hak kita telah kita tunaikan..dok asyik tengok jari bila saki baki dakwat biru nak hilang..kotor rasanya

Rin Maira said...

terus rs nk pi cari mop tu gak.....heheee

syariza09 said...

Qhaifa Nur
aar betul tu, tunaikan kewajipan


Rin Maira
cpt g cari

LYAfrina said...

jari lya smpai arini x hilang lg.. tp dh pudar la

Rinna said...

Cam menarik je tgk mop tuh.. mungkin boleh cari satu... nanti.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails