~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, March 5, 2013

Akhirnya yg disebut-sebut dah pun jadi....


Banyak hutang2 n3 yg lalu..banyak yg lom dibuat entri. Citer byk, tp nk menaip tu yg lembsss sgt.
Semalam aku cuti, en asben keje. Bukan saja2 cuti, tp cuti sbb aiman kena chicken pox. Sebelum ni masa sembang2 ngan member mmg ada citer psl hal ni..risau jer kot2 aiman tu kena CP, sbb dlm seminggu dua ni dh dengar anak kwn & ank sedara dh kena pong...
tup2 Ahad lepas mlmnya br prasan itu biji besar sudaa kluar. Patut la badan dia panas jer, kebetulan plak sabtu ahad tu aku ada kt rumah adk ipar, ubt demamnya plak x bawa..Blk rumah jer, cpt2 aku bg ubt demam.

Campak cacar air tu aiman dh kena masa baby, kali ni kena yg besar plak. Nampak gayanya seminggu gak ler aiman x g skul...emak apak pon kena la amik cuti. 
Semalam aku dh cuti, en asben plak amik 2 hari cuti, ari ni dan esok. Lusa tulat aku plak coti...huhuhu nk wat camana kan, dh anak sakit. 

Buat masa ni aiman kena la kuarantin, tp susah gak sbb dia rajin plak dok main2 ngan ank jiran sebelah. w/pun dorang main dalam pagar rumah masing2, aku risau gak buatnya aiman gi pegang tangan kwn dia tu, tak pasal2 pula kwn dia pula yg berjangkit. Kalo org tua leh la ko kontrol, kalo budak alahai...under kontrol la beb.


Semalam en asben gi cari air kelapa muda dan daun bambu. Sib baik la jumpa. Kat rumah plak kebetulan ada ubat losyen celamine, cpt2 la aku sapu kt badan dia. membebel jer aiman bila tgk badan dia penuh ngan tompok2 putih tu losyen tu. Nangis2 kata nanti cikgu marah tgk conteng2 mcm tu hahaha..Kalo dh skt camtu mmg tak leh g skul la sayang hihihi....
Malam tadi aiman asyik terjaga je sbb gatal2...kami laki bini pon rasa gatai sama huhuhu
petang ni en asben bawa aiman g klinik nk dapatkan ubt antibiotik plak


5 comments:

Qhaifa Nur said...

masa afnan kena CP dulu, akak pergi kedai ubat cina...beli serbuk mutiara..cubalah

Azlina said...

Alahai..siannye aiman kena chicken pox. Mesti gatal2.. Makan ubat n rehat taw.

Aina dah kena dah serentak ngan along aiman dia, tapi dia selalu tonyoh belakang dia kat dinding kalo rase gatal sampai pecah2 chicken pox tu. Amek skang ni banyak sangat tinggalan 'duit syiling' kat belakang dia..huhu!!

Mama n papa jage aiman elok2 yer.. Selamat bercuti.. :)

mamyharraz said...

semoga aiman cepat sembuh.
sabar ye sya..dugaan ni.

azieazah said...

Kalu ada daun semambu pun elok juga lumur kat badan. Tapi pokok semambu pun susah nak jumpa sekarang ni.

Azian Elias said...

lamanya tak singgah..pe khabar?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails