~ CliCk mY HeArT ~

Wednesday, December 19, 2012

Memang berbaloi.........

Nak pindah ari Ahad ni, tp citer pasal rumah lom abis2 lagi kan. Biasa la, nk gak ler kenangan lam blog ni, sok2 leh la imbas kembali. kena gak habiskan citer pasal rumah.

Meh nk citer pasal beli lampu kipas plak. Sebagai pengguna internet tegar, wajib la kalo aku godek2 tempat yg murah. Jadi dh godek2 ramai yg kata tempat ni murah & berbaloi. Mana lagi kalo tak ke kedai Puchong "tu".

Kami pong amik cuti semata2 nk ke kedai ni House Lightings Puchong. Aiman wajib la do nursery, tak koser nk gado2 ngan dia lam kedai tu.

Kedai pong senang jumpa, tepi highway jer. Kalo nk tau lbh lanjut, uols google jer lah yer. 
Dah ramai yg review pasal kedai ni.


Dah selesai dongak2 cari lampu, kipas. ko akan sakit leher bagai. Pekerja dia ramai yg akan layan kita, don wori. Dah ada yg berkenan, dia akan amik oder, pastu tgg jap. 
Pekerja bahagian lain pula yg akan layan. 

cer tgk ni, budak2 ni bagus, dia layan jer molot aku yg dok tanya itu ini. masa ni dorang tgh check. Bayangkan masa tu aku beli banyak lampu downlight, dia kan buka stp kotak & tunjuk pd kita..
yer la utk kepuasan gak...tapi berjangutt arr nk tgg. 
Naik kematu montot aku dok kerusi camtu

Ni la barang2 kami
Lampu downligt, lampu toilet, lampu porch dan tak lupa yg wajib ada, lampu kristal yer *_*
Kipas tak dapat bli utk semua bilik sbb tak muat nk sumbat lam kereta. Sempat beli kipas utk hall, master bedroom & dapur jer.


Ni pon aku dh risau kot2 tak muat, maklum la kotak kipas tu gemuk semacam jer
Dah selesai check dia akan bagi nombor utk buat bayaran, sistem macam kat bank la. ko duduk, pastu nombor ko timbul kat mesin tu. pastu bayar la..
masa pilih2 lampu kipas tu bukan main sronok lagi, masa nak bayar rasa menangis jer..tau2 jer dh seribu lebih...


See........ depan belakang digunapakai...aku yg dok depan ni pon rasa tersepit


Apa2 pun kedai ni mmg murah berbanding ngan kedai2 lain.Macam aku bli kipas KDK 5 bilah tu mmg berbaloi beli kat sini. Nk cakap rege, aku plak lupa, yg penting murah sgt deknon. Ko gi kedai lain mmg x dpt la rege camtu.



5 comments:

Puteri Satu said...

yup akak dulu nak masuk umah pun beli semua kat kedai ni...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Wah... semangat pindah rumah baru ni... best best...

**memang time memilih best je... sampai mata rambang... time nak membayar tu la buat mata juling... hehe

Me said...

wah..hebat hebat..seb bek dapat bonos..hahaha

zures said...

Akak dulu pun masa nak masuk rumah baru g beli kat kedai ni...memang murah kalau nak bandingkan dgn kedai lain. Dlm pada murah2 tu terbang jugalah dlm 2k utk lampu dn kipas huhu

azieazah said...

Memang seronok beli barang baru utk rumah baru, kan? Rasa nikmat dia lain macam!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails