~ CliCk mY HeArT ~

Friday, April 20, 2012

Fikir..Fikir....dan Fikir


Saat ini, watak aku sama jer mcm kartun kat atas ni.
En asben kena gi Terengganu next week Isnin - Khamis.

Susah hati bila pikir Aiman. Aku ni dh ler keje jauh, awal2 pagi nk kluar. Kalo kami berdua di Putrajaya, konpem punch card aku akan merah selama 4 hari tu.
Sebabnya nursery Aiman kul 7 baru buka. Aku pula kena naik ERL kul 7. Camner tu????
Mati kutu tullllllll. 
Bila camni rasa ringan jer nk ckp ngan en asben, x yah la gi Tganu tu. Tapi tak leh gak, sbb tu kursus, namanya dh naik, terpaksa gak kena gi.

Pilihan lain, rasanya terpaksa la aku menumpang kat rumah mil d Kg Baru. Kena stay lama gak ler..huhuhu. Bila kat sana aku x yah susah hati pasal Aiman coz mil boleh jagakan.
Cuma aku susah hati pasal public transport jer. Dah le situ kawasan jam. 


Ekceli berat hati nk tumpang, paham2 jer la. Segan gak, baru2 ni dh byk kali gakler minta tlg mil jagakan Aiman salah satunya coz nursery tutup ari tu. Segan gak ngan ipar duai lam umah tu. Pastu opcos la aku makan minum situ kan huhuhu
kalo ikut hati mmg la nk dok Putarajaya jer, lbh bebas duduk rumah sendiri kan. tapi keadaan pula tak mengizinkan :-(

Errmmm...rasanya next week terpaksa gak ler aku berkampung di Kg Baru. Nk cuti pon, baru2 ni aku dah amik banyak cuti. tak sesuai la kat tpt baru ko  nk buat prangai mcm tu..

adoyaiiii...pening wehh


7 comments:

mamyharraz said...

1 - situasi kita sama {kena tinggal sbb suami p kursus} tp awk tahan lg sya sbb seminggu.sy kena tinggal sebulan! huwaaaa menangislah ahkak :"(

2 - bab menumpang rmh org ni mmg lemah kan sya..hmm sy pun mcmtu.walau rmh mak sendiri tp tetap tak selesa..lagi2 ank tgh melasak.

3 - apa kata meh tumpang rmh sy.hehe aiman dgn kakal kita tinggalkan je berdua ;P kita g keje hehe

intan morsalin said...

hubby sya lak awal julai ni kena gi singapore..5 hari..huhuhu...
walaupun lambat lagi tp ati dah risau..cne pg2 nak uruskan 2 ank..yg skolah tu dia pnya perngai nak ngejutkan bgn tido...adoyai...sket pnya susah

Salmiza said...

ok jgk tu klu kursus maknanya naik pgkat dan semestinya gaji kan?...
klu sy suami selalu g kursus, xde apa yg naik pun...huhu

Mama Gee said...

takpelah weh..dh terdesak nk buat camne...kenalah tumpang gak...balik2 kerja tu u ringan2kanlah kaki jalan beli buah tgn..pisang goreng ke..kuih muih ke...atau tlg2 apa yg patut...supaya tak rs serba salah sgt kan, :)

hyazz said...

takpe lah Azs.. tumpang jer lah..dah namanya Mil..ibaratkan mak kita sendiri dah kan.. dia pon suka kot...sapa lagi nak kita harapkan..kuheh kuheh

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmmm nak tak nak.. kena gak tumpang kan.. dah terdesak kan..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

eemm...sabo2 nak nak buat mcmana kan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails