~ CliCk mY HeArT ~

Friday, February 17, 2012

Tasik Titiwangsa - salah satu port kami "dating"


Masa bercinta kerap kali kami datang tasik ni. kadang2 tu jogging, main badminton, jalan, & yg plg tak lupa bersampan la...masa tu sanggup lg en asben kayuh sampan sorang2, aku ni nk kayuh x pandai, yg tau cuma duduk2 lam sampan & tgk2 ikan lam tasik...masa tu mmg vangga giler la, coz boyfriend bawa round ngan sampan....tapi ni citer dulu2 la


Skrg ni kami dh jarang2 ke sini, tambah pula semakin jauh ngan rumah. Masa cuti panjang ritu, ramai yg blk kg, tapi kami yg x blk kg ni, bawa la anak g jln2 Tasik Titiwangsa. Sib baik masa tu dapat parking dekat ngan kereta control, idak ler jauh nak menapak.


Saper2 yg ada hobi ngan kreta control ni, leh la test power kt sini yer.

Aiman punk ni masih mamai lagi, sepanjang perjalanan ke tasik ni, dia tido 

Dah puas tgk kreta control. kami ke tempat ni, Aiman mmg jadi tak tentu arah tgk menda2 ni

 Rasanya banyak gak yg berubah kat tasik ni, nampak sangat la aku dh lama x jejak kaki kt sini. Tempat main budak2 ni pun ada banyakkkkkkk sgt. Budak2 yg g situ smuanya aku tgk dh mcm hilang arah...sama la ngan aiman, kejap pi main kt depan, belakang, tepi, kiri, kanan. Yg parahnya kami la, mata ni sentiasa meliar, takut Aiman terlepas dr pandangan kami. Risau gak, kalo igt ngan kes culik2 ni..ngeri wehhh


Jambatan gantung ni peberet Aiman...naik pening aku tgk dia dok ulang naik menda ni. Ekceli aku tringin gak nak naik, tapi pendam jer lah, kang x pasal2 pula tali tu putus 

kalo tgk awan tu ngeri rasanya...tu mcm tanda2 nk hujan lebat kan. Kami dh la x standby payung, kalo ujan maunya bertempiaran.
Sib baik la ujan x turun

dah puas kasi main, kita round tasik pula. Aiman mcm ngantok jer, asyik nguap jer

Aiman tgh tunggu jaws yg tak timbul2...........

pastu melayan tgk ni pula, org panggil apa ehh...roller blade yer
pandai tul budak2 ni, kalo aku yg pakai, nth brp kali jatuh la


x larat arr nk jlan2, duduk la pula

 
ngan noti boy

bertiga pula, tp mcm biasa la, x dpt kerjasama drp Aiman

Sebelum balik, bg Aiman main puas2 dulu .
Aku pula melayan aiskrim pujaan mak2 dara


Rasanya mcm x best pula Tasik Titiwangsa skrg ni, air pancut tinggi dah x der, jambatan tengah2 tasik pun dh x der. Tak per la janji anak hepi leh main2 kat situ

Sebelum balik kami singgah Charkuetiau SK Corner, betul2 belakang Istana Budaya. Kat sini pon sedap. Sib baik masa tu ada lg tempat duduk, sbbnya petang. Kalo mlm2 mmg susah nk dpt lepak kat sini. Penuh ngan org. Rupanya sil aku ckp kt sini mmg pemes, sbb tu la kedai tu sentiasa penuh ngan org.Selain CK, ada gak jual makanan2 lain. saper2 yg gi Tsk Titiwangsa leh  la singgah sini  yer....

Yg sebelah atas tu en asben punyer CK special (udang lebih & ada telur)
Bawah pula CK aku - CK pinggan biasa..ok la tu ada udang 3 ekor 


perut kenyang, kami singgah umah mil kat Kg Baru







4 comments:

mamyharraz said...

dulu suka sgt joging kt sini sambil2 cari pakwe (haha matikla) tp tu dululah..skrg nak kesini cukup punya susah..padahal bukan jauh pun..

sesekali bg chance kt ank main kt playground besar camtu..sambil2 mkn eskem kembar tu..mmg best!! :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

kak..... dah bertahun saya x g tasik ttwangsa... byk yg dah berubah ya...

saya ni nama je org KL..duk gombak.. tp... xde pon nak merayap ke situ..

rasanya dah lebih 4 thn x g situ...

-Sara- said...

sara duk kl ni pon dh lame xjejak kaki ke tsk ttwangsa nii..hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kakD lg la...belum sampai lg...

wahhh...charkuihteow....kalau kakD tak mau kalah nak juga yg special..hehehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails