~ CliCk mY HeArT ~

Wednesday, February 29, 2012

Shopping sorang2 pon ok gak

Sabtu lepas aku keje, tp sekerat ari jer la (8am - 1pm). Rasa kekok pula bila kerja ari Sabtu, yer lah aku dah bertahun2 x keje sabtu. Kat sini mmg kami keje lain drp org lain. Tapi aku hanya sebulan dalam sekali dua jer keje ari Sabtu. 


Plan asal ari tu, lepas aku duty, en asben akan amik aku kt opis & kami trus la ke rumah mil. Tup2 bila dh dekat2 kul 1pm dia masih lagi kat Alamanda Putrajaya, katanya ada urusan. dia nak kena amik hadiah boling kat sana.


Errrmmm...dapat idea. Daripada nk tgg lama2 kat opis, better aku merayap ke Jalan TAR...wahhh lagipun kan dah gaji...hehehe. So, ke Jalan TAR lah aku ngan LRT...tapi aku ni biasala just tgk2, membelinya idakpon. Aku masuk Sogo, kedai tudung, & kebetulan pula ari tu ada pasar malam...rambang mata aku tgk brg2 yg jual tu..terberkenan ngan baju kurung ready made, cantik2 you, just $45,, $50..


Masa ni la kena kawal nafsu, kalo x kawal mahunya duit kluar mcm air. Akhirnya aku beli brg2 Aiman jer, utk aku pula, just beli brooch & tudung syria. Aku kalo beli tudung syria ni mmg beli tudungnya jer, anak tudung tu aku x beli. Aku lebih suka pakai inner yg biasa aku pakai. Tercari2 juga inner mcm yg Ayunar jual, x der pula kat Jln TAR ni...huhuhu, kena ke kedai Ayunar kat Nilai la jawabnya.


Ni la hasil yg dirembat


cadar angry bird
beli kat psr mlm Jln Tar RM10
boleh la utk tukar2

sbenarnya nk tunjuk baju boboiboy tu
tapi maapla ada modelnya skali
ni pon bli kat psr mlm
jadi la buat basahan RM8

Ni pula termasuk kedai Muaz. 
RM8.80 sehelai
Biasa la kedai ni kan terkenal ngan kemurahannya. Tapi dalam murah2 tu pandai2 la ko pilih coz tudung2 dia ada yg ok & ada yg kureng.
kadang2 tu ngeri pula aku tgk design tudung2 kat ctu...hehehe
beli kaler yg aku lom ada lagi
Kalo shawl,mmg aku dah ada kaler ni.
tapi biasala pagi2 kalo x sempat nk melilit. tudung ni la yg aku rembat


Dah penat merayap panas2 tu, aku call la en asben yg dh pun sampai kt rumah mil tu minta dia amik aku kt LRT Kg Baru.

See...nafsu aku terkawal kannn, beli sikit2 jer...al selamat la poket ahkak ni *_*

9 comments:

-Sara- said...

bagosnyaa..klo sara mmg tak terkawal..dh rembat bju kurung mmurah tuu! haha

mamyharraz said...

cantiknya cadang angry bird tu..mamyharraz terus berkenan dan terus pasang niat mahu ke jln tar jugak ;)

tapikan sya..shoping sorang2 ni pun best...tenang je nak pilih brg kalau agak suka kita bayar..agak tak suka kita tinggal je..kalau ada yg teman bila kira menelek brg lama2 pastu tak beli mulalah keluar ayat "laaaaa awk tak beli ke?" pastu haku sentap =P hahaha maaf sy ter emosi :") hihihi

-Sara- said...

aah mmg problem pon blog sara tuu..xtau nk buat camne? leh tlg tak? tau tak nape jd cmtu? :(

munna said...

seronok shopping sorang2 dan takde yg ganggu..apa yg nak kita beli je... klu ada yg lain mesti tanya pendapat org lain... lain pula jadinya

MRS. K said...

eh eh same plak syria pepel tu..

Munnafendy said...

skrg ni p mana2 pun angry birds! haha

Mama Gee said...

baguss2....
ntah bila nk sampai sini...cik abg tak bg plak turun kl sorg2...huhuhhu

adianiez AIDA said...

rindu nyer aida kat jalan TAR. husben tak nak gi la KL bwk 2 anak dara aida tu! hu hu hu... dulu masa bercinta, situ la pot dating tiap minggu, pasar mlm sabtu wajib :)

nota kaki : da singgah blog aida lom ari ni? ~ AIDA'S HOME SWEET HOME ~

~Siti Hajar~ said...

waahhh sorg2 pun menjadik yer, tp ok la blh kawal nafsu, klu sy dah licin dompet rasanya, siap pakai credit card lg kot, yela xde sapa nk tegur2...hahaha

Eh! Cadar AIman tu murah la RM10, tetiba bekenan plk...hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails