~ CliCk mY HeArT ~

Monday, February 27, 2012

Bukan kuda jer ada belang, kek pun ada tau :)

Kek ni dah lama buat, aku jer yg baru nk citer, biasa la n3 tertunggak.


Sajer2 try resipi baru, kali gunakan pisang pula. Minat nak try tu sebab terberkenan ngan belang2nya...ko ingT kuda jer yg berbelang2, kek pun ado tau :)


MARBLE CHOCOLATE BANANA CAKE


Resipinya amik kat blog MASAM MANIS. Kalo nak resipi klik situ yer
Aku ni kalo first time try resipi baru, mesti ada cacat sana sini. Biasa la kalo bukan pakar yg buat...hihihihi


. belang pun lebih kurang jer. Boleh la...nampak juga belangnya kan


Dah..dah...jgn dok gelak2..kan dah cakap ni first time buat kek ni. Jgn salahkan aku kalo kek tu rentung., padahal aku ikut resipi step by step. Silah salahkan oven. Oven aku ni mmg suka buat prangai....Korang yg baru nak buat, pandai2 la ejas suhu, lain oven lain pula ragamnya.
Apa susah, yg rentung potong la sikit, makan yg bahagian bawah tu. 
Apa2 pun resipi ni sedap, mungkin akan dibuat utk kali kedua.

Ni utk dibawa ke rumah kak ipar, kebetulan pula masa tu my mom ada kat sana. My mom pon kata resipi ni ok, siap minta resipi lagi

Ni pula utk kami anak beranak, bawa juga ke opis utk kawan2...



sekian, terima kasih






4 comments:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

janji sedap.. hehehe~

mamyharraz said...

oklah ni..dah potong otomatik nampak cun ;)

sejak tgk sana sini org buat kek sy pun jadi teruja nak try buat..skrg tgh gigih belajar improve diri sendiri :")

~Siti Hajar~ said...

ok la belang tu, cantik je nmpk halus2 gitu, kira jd la, hitan tu blkg kita janji sedap...

Sy pun byk ikut resipi k.ita masam manis tu, mudah2 resipinya...hehe

che mid said...

Salam,.. eh, yang keras hangus tu la sedap.. rangup-rangup gitu.. meh bak sini sikit..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails