~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, January 17, 2012

Ke"bizi"an di awal tahun

Dah lama juga tak coret apa2 kat sini...bahan2 yg nak diceritakan tu ada, tp masa yg tak ada. kalau ada pon aku hanya sempat melawat blog kawan2 jer. Lebih suka menulis dalam keadaan tenang, baru la sronok nk bercerita itu ini. pernah cuba untuk up n3 di rumah, tp mcm biasa la banyak sgt halangan...


Ari ni relax sikit...boleh la coret serba sedikit. 


Awal2 tahun ni kat sini agak sibuk sikit, mcm2 program utk student. Kemudiannya ada pula taklimat berkaitan SKT & kursus2 yg perlu hadir.  Kat opis baru ni mmg tekankan kursus wajib amik 7 hari. 




Kalau dulu2 aku buat dono jer coz susah  nk gi kursus jauh2. nak cukupkan kursus 7 hari pun punya la seksa. Terpaksa masuk mana2 ceramah & tambah2 jer berapa jam yg kita dah attend tu nk cukupkan 7 hari. 


Tapi lepas ni senang la sikit coz kat sini mmg disediakan kursus. utk tahun ni jer ada 10 kursus yg disediakan, so weols pilih jer lah bagu cukup 7 hari. Kursus ni banyak buat kat opis ni jer, tp ada dua kursus yg dibuat di luar, Pangkor dan Genting. 


Ramai yg pilih kursus kat luar, biasa la, ni la peluang nk g jalan2...Utk kursus tahun ni, aku dh apply..tunggu jawapan dr unit latihan jer. 


Senang...x yah lg nk pening2 kepala nk penuhkan latihan kt borang SKT.


Kursus 7 hari ni utk org2 gomen jer...kwn2 yg keje swasta kena kursus juga ker?







6 comments:

~Siti Hajar~ said...

Kita keja swasta pun ada, sy br je hbs kursus kat kajang hr tu 3 hr, nti 2, 3 bulan ada lg...huhu

hyazz said...

syabas betey..usaha tangga kejayaan..mana tau kot taon depan dapat cemerlang lagi..dan lagi..jgn lupa orang sini udah ler...hahaha

adianiez AIDA said...

aida pun sedang busy key in hrmis ni. 7 hari? aida dari 2010, kursus setahun more than 40 hari hi hi...

~izan~ said...

dulu2 izan keje swasta,ada jugak kak kena cukupkan hari kursus ni. kena pilih kursus2 yg telah ditawarkan..sama je lebih kurang gini.. =)

akak mcm izan,nak menaip n3 kena tenang.tu pun berabad nk siap huhu

Huda said...

slow2 ye kak :) keje mesti diutamakan :) huda pun dh jarang2 update blog ni..bz sama :)

mamyharraz said...

sy kalau kt rmh mmg tak boleh nak apdet ada je halangan,kt ofis lebih tenang nak apdet..tu pun kalau tak bizi..

best jugak ada kursus2 ni kan..sy keje swasta takde benda ni sumer :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails