~ CliCk mY HeArT ~

Monday, January 30, 2012

Ari tu tunaikan hajat anak, kali ni tunaikan hajat org lain pulak

Hajat saper yer..........
kali ni tunaikan hajat anak sedara, iaitu anak my bro, a.k.a cucu sulung & juga anak sedara pertama dlm famili. 
Biasala, dh namanya pertama mesti la sayang tu lebih sikit. Ari tu dia ada request besday dia nanti nak aku buatkan cheese tart. Tapi makngahnya biasala, nk buat tu asyik tertangguh jer.


Jadinya, kebetulan pula minggu ni dua hari berturut2 aku ke rumah dia coz my parents ada kat sana, dia pula asyik sebut2 nk cheese tart. Kesiankannnnn.....hajat lom tercapai.
Awal pagi Ahad tu, bangun pagi jer aku dh main kejar2 kat dapor buatkan cheese tart...dapatla buat satu adunan jer...........


satu adunan dapat 30 ketul, 20 bagi kat dia, 10 ketul aku, asben & aiman makan. x cukup wehhh...nk kena buat lagi ni....siap tulis2 besday lagi




kek x der, tapi kami siap2 nyanyi lagu besday lagi. 
cayang kak long
kejap jer dh 12thn, & dh nak UPSR 
kecik2 dulu, makngah banyak jaga kak long tau...

pasni jgn kempunan lagi yer



*****************
mlm tadi & mlm ni, tidur tanpa aiman..aiman terpaksa antar ke rumah mil coz nursery dia tutup sampai Selasa ni disebabkan penyakit berjangkit tangan kuku mulut...selama 3 tahun aku antar aiman kat nursery tu, ni la kali pertama nursery tutup sbb kes mcm tu.
lain pula rasanya bila dia tak der, kami jarangggggggggggg sangat berenggang...mlm tadi pon terpaksa keluar rumah mil secara sembunyi2 tak bagi dia nampak. mil kata puas dia cari aku & en asben merata2. 

pastu bila mil kata aku gi meeting, trus nangis2 ckp nk ikut aku gi meeting, pastu siap ckp lagi abah cepat la balik amik Aiman....huhuhu...kalo aku dengar dia nangis, mesti aku pon nangis juga :-(
tak sabar tunggu esok...rinduuuuuu















7 comments:

hyazz said...

alaaa...kite yang dengar ni pon rasa cam nak nangis...huhu

mamyharraz said...

dapppppnya dpt mkn cheese tart..untung dpt mak sedara pandai baking membaking boleh rekues ;)

jauh dgn ank mmg rasa lain kan sya..tp takpelah tak boleh elakkan perkara itu..harap2 benda tu cepat pulih dan aiman boleh masuk nursery mcm biasa :)

Mama Gee said...

weii lenkali nk buat cheese tart habaq mai laa...rinduu dh ni nk makan..huhuhu...

~Siti Hajar~ said...

Cheese tart ganti kek eh, nmpk sedap lor, nk sikit...hehe..

Cian Aiman kn tinggal, sy anak2 dh biasa kn tinggal ni, senang ajar awai2, blh makpaknyer nk p honeymoon jauh2...hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

Dan2 lo lapo tngk itu cheese tart....

kakD boleh dak buat permintaan sama?

~izan~ said...

amboi kak...menarik tertarik cheese tart tu..seronok jd akak,buat apa mesti jadi.beruntung besday gurl =)

harap2 taska aiman bebas dari perkara2 tak diingini ye kak...

-Sara- said...

sedehnyaa..sara fhm cmne perasaan xsanggup berjauhan ngn ank dlm keadaan terpaksa..hop taska tu beroperasi cm biasa pasni n aiman leh duk ngn mamanya mcm biasa k ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails