~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, September 20, 2011

Nasi Kandar Kuning Terbaiikkkkkkkkkkkkkk di Perlis!!!!

Dulu2 aku mmg pernah rasa, tapi ntahler, naper dulu x rasa sesedap mcm ni.
Masa makan nasi ni, masih lagi mood raya. Siangnya kami banyak gi open house, mlm pula perut rasa lapar, nk masak malas la pula. Aku ngan en asben pun kluar ke pekan Perlis. Kat Perlis ni kami panggil pekan sbb nak panggil bandar pun, kecik sgt. Mula2 tu nk mkn kuetiau sedap depan Maybank besar, tp mak aiii ramainya org. Trus tukar plan. Aku call adik tanya nasi kandar terbaikkkk di Perlis. 
Kami terus ke sini..

Nasi kandar tu depan Klinik Menon. Ramai juga beratur, x pa aku sanggup tunggu. Ramai org tu tandanya sedap la kannn

Sementara en asben Q, aku & Aiman kluar masuk kedai, & lepak sambil menikmati I-city Perlis (cewahh)....tgk lampu2 daaa

Dulu dan kini, itu jer lah bentuk peace yg blh Aiman buat

Cantik sungguh Perlis di waktu mlm...cewahhhh ...sapa lg nk puji kalo bkn ank jati Perlis


Setelah sabar menanti, hasilnya mmg berbaloi-baloi.
Nasi kandar kuning & Ayam rempah = RM3.50
Nasi ni bukan jer semata-mata letak kaler kuning tapi nasi ni mmg ada rasa..ada bahan2 lain yg dimasukkan lam nasi ni.
Apa-pun nasi ni mmg terbaikkkk
dh makan rasa nak lagiii



 kat KL kat mana nak cari  nasi kandar kuning?????


15 comments:

mamyharraz said...

hehe comel je aiman buat peace :)

woahh ni mesti sedap terlampau kan..murah pulak tu..

MRS. K said...

murah nok!

acu try pegi makan nasi kandar lawood kat nilai.. sodap jugak! bukan mamak punye tapi kelantanese punya.. hehehe

Qhaifa Nur said...

pernah makan nasi kandar..memang sedap tp harga pulak mahal

sesekali tak pa la...

syariza09 said...

mamyharraz

of coz...sedap terlampau2

syariza09 said...

MRS. K

kelantanese msn nasi kandar??? biar betikkk

syariza09 said...

Qhaifa Nur

kalo mahal..yg x sedap pun jd sedap..hehehe

Fieza79 said...

tgk nasi kandar terus rasa lapar...
nmpm mcm sedap je kan..mesti terbaik punya ni di pekan perlis ni..

~izan~ said...

jauhnya kak nak g mkn nasi kuning tu. alangkan ke penang pun dah dkt 600km dr sini ni plak perlis,bersawang dok dlm keta hehe...

Huda said...

wah tgh lapar gak ni :) nak masak lunch jap kak :)

eima said...

gile murah ... kat cni mana nk dpt mknan rega gitu ...
tu pasal aku suka balik kedah ... mkn mewah.....

AzMask said...

kalau g perlis, boleh try nih..

ainnoraini said...

td tak lunch..bile tengok ni tetiba rase lapa la pulak...

sedap ye..nnt boleh try ye kalau gi sane nnt...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

TERUS KU TERGODA U.....

Jafnie said...

Nasi ganja Boy. A must try. Best in town !!!
Setiap kali balik Perlis xpenah miss mai sini. Sanggup tu b'ratoq smpi 1/2jam lebih semata2 nasi ganja sepinggan ngan daging hitam n telur rebus. Teh ais satuuu... !!!

reyzs kappasry said...

memang sedap saya jual nasi ni kat bazar ramadhan k.ganu baru2 ni Alhamdulillah. ...ramai yg suka

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails