~ CliCk mY HeArT ~

Friday, August 19, 2011

Semputttttttt

Hi uols. dah petang br sempat nk godek cni. 
Semalam ai cuti, dak tecit demam. Demamnya dh 2 ari, tp en asben yg cuti, tp semalam x ok lagi, so aku la pula kena cuti.   tapi ari ni dia dh sihat. Alhamdulillah
Cuti dh tinggal serdak2 jer, tp apa nk buat. Sebab tu la thn ni aku x der plan amik cuti utk shopping mcm thn2 lepas.


Kali ni Aiman demam berpakej. Demam + Selsema + Batuk kahak + Semput
Yg last skali yg aku x leh tengok. Sian, nafas pun pendek2 jer. 
Malamnya kami bawa gi klinik swasta dekat ngan rumah. Nak gi klinik kerajaan dh tutup la pula, malas nk gi hospital kang lama pula nk tgg mlm2 tu.


Bermula la episod pujuk memujuk. Biasala kalo dh sedut gas tu, Aiman mana pernah tak nangis. Sokmo jer nangis. Aiman sbenarnya mmg ada asma.
Ekceli aku dh biasa ngan keadaan ni coz Aiman umo 3 bln lg dh guna neb, pastu blh dikatakan tiap2 bln gi klinik. Dr pon dh kenal & sib baik bayaran pon murah jer. Tapi bila dia dah berganjak setahun ke atas, jarang la kena semput. 


Rasanya tahun ni kali pertama Aiman semput. Nangis bila muka ditekap ngan topeg gas tu. Staf klinik yg pegang tpg tu pun, ditendang & dipukulnya oleh Aiman...hahahaha..tergelak pulak aku. Bila dh marah camtu la jadinya.


muka org letih menyedut
tup tap tup tap gas + ubat = kena 73 hinggit

Cer tgk bawah ni
Ni tengah tgg doc pakaikan neb 

masa ni umo 3bln kot...stokin kaki pon pakai lagi.
Bila kecik2 pakai neb, anak nangis mak pun nangis juga tau.
Tapi sbenarnya kita kena terima sbb itu yg terbaik buat dia.
Tak sanggup nak tengok anak bernafas tercungap2.

sib baik ari ni Aiman dh sihat. baru la mama abah senang hati nak shopping.

**********************************
ok la, ni citer yg hepi2 pula

Tengah hari tadi aku & geng ke Alamanda. Ada la shopping brg2 raya sikit. baru la I rasa mcm nak raya. Jgn tak tau ni la baru aku shopping utk raya tau. Sila percaya!



Biskut raya pon dh sampai. Hulur duit & kuih pon dapat.
Silalah datang ke rumah yer






5 comments:

Huda said...

siannye aiman..moga lekas sembuh ye :) bnyk soping tu kak :)

~izan~ said...

alahai..cian aiman..dah la comel..mesti sedih kan kak tgk time kecik2 tu..hmm harap2 lps ni aiman sihat selalu tau.

abah khalisha said...

samaah ngan abah, kalau anak demam kena bergilir cuti. nak hantar je lat nusery demam-demam kecian dekat anak
Kasih seorang ayah, hayatinya bersama

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

sian kan tngk ank bila lepa tak sihat...

kuih raya kakD pun tak p cari lg...

ZaNa aDieyZa said...

semoga aiman cepat sihat..

wah kak, shopping sakan eh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails