~ CliCk mY HeArT ~

Friday, September 30, 2011

Open house rumah ku????

W/pun 2 hari, tp rasa mcm lama jer x hapdet..mood sudaa krg gara2 "si bongsu" + keje yg x abis2. Ari ni br leh tarik napas dalam2. w/pun raya dh abis, akunk juga hapdet pasal raya..boleh gituuu.


Kejadian : Ahad Lepas
Rumah: Salak Tinggi

Open house rumahku???
ooooo tidak, aku cuma anggap rumah ni mcm rumah aku gak...
boleh gituuuu..
ekceli ni rumah abg sulungku.
Stp tahun mmg dia buat open house, cuma bezanya thn ni siap ada khemah d luar rumah. Agak ramai juga jemputan thn ni, sanak saudara ku sebelah mak (sedara Kelantan) yg tinggal di KL, ramai juga yg sudi datang. Bila berkumpul camni, rasa kat kg Kelantan pula. eh ada yg lom tahu ker, mak I org Kelantan tau, cuma I ni jer yg x ikut muka pantai timur :).

Mak sebagai org penting mmg sentiasa ada setiap kali abg buat open house, time ni la nak jumpa ramai sedara. Pukul 11 pagi lg aku dh berkumpul kt sini & 11mlm baru aku balik ke rumah.


Menu hari tu smuanya home made. Mak yg masak. Banyaknya menu mak masak, mak betul2 jadi "Supermak" , mmg superb. kalau la aku leh masak2 mcm mak, kan besttttt...


Nasi jagung
Nasi beriani
Ayam masak merah
Kurma daging
Jelatah (x der gambar)

 Tapai pulut - oder ngan maksu
agar2 merah - mak
Laksa Perlis - mak
Kuah rojak buah - mak ( x der lam pic)
Kek coklat - kak ipar



dan aku pula, cuma dpt sponsor desert jerr





apam polka dot
kek puding karamel
puding koktel

ok la tu...yg penting desert aku licin okeh


*****************************

seharian kt umah abg menolong apa2 yg patut, keje aku lebih kpd tambah lauk pauk atas meja, kadang2 tu berlari  gak sbb nak cpt. Sib baik la petang tu amik tido, lama pula tu. senang sikit mama dia nk wat keje.

Buat keje2 camni, penat juga kannnn. Aku yang bukan tuan rumah pun dh rasa penat, tuan rumah lagi laaaa penatttttttt.....

10 comments:

mamyharraz said...

siap pasang khemah..besttnya..

mak mmg begitu kan..sgt hebat..lagi2 bab masakan..sy pun pernah terfikir mcm awk kalaulah boleh berbagai2 menu alangkah bestttnya :")

buat acara mkn2 mmg penat..lagi2 lepas habis majlis...boleh demam jadinya hehe

~izan~ said...

mmg supermak mak akak ni,semua menu sedap2. kalau dekat izan nak dtg jugak dgn muka selamba hihi..

akak punya kuih muih tu pun sedap belaka..rajin tu kak smpai 3 jenis buat =)

Lee-Yan-Naa said...

banyaknye mak akak masak..kagum dah,yang warna biru tu hasil kek yang entry lepas ek kak..sayang nak makan kalo tengok makanan tu cantik ekekeke

AzMask said...

meriah..

sW33tdARLiNG said...

mmg mak dia betul2 superb laaaa....

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

bestnya kalau dpt mkn2 mcm ni selalu ye...

-Sara- said...

oo patut ah menyepii jee, bizi upenye.. eh banyaknya menu..mmg supermak btol!

hamzah ian said...

mcm majlis kawin dah.. hehe

wahida said...

paling penat adalah mak sis yg masak mcm2 tu...huhu....


laksa perlis sama tak ngan laksa kedah?

~Siti Hajar~ said...

Wow! meriahnyer dgn makanan...

sudah terjawab soalan positif @ negatif hr tu...positif!!!!

Pic desert tu dah buktikan segalanya...hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails