~ CliCk mY HeArT ~

Monday, August 15, 2011

Hari ke 15

Pejam celik dh 15 hari kita berpuasa..sekejap jer kann. Org lain dh mula shopping, aku jer yg belum buat apa2 persiapan lagi..ujung minggu ni br mula shopping kot. Org lain dah mula kemas-kemas rumah, tukar langsir, tukar kusyen. Aku ni dok kemas rumah mcm biasa jer, mcm kemas hari2 biasa tu..tp tu pon x abis2..kemas sepah..kemas sepah..redha jer :)


Lagu pun dh gedik2 kuar kat radio...hati ni mula la tak keruan..ingat org jauh la katakan. Tapi tu lah..raya ke2 baru balik Perlis. Tahun ni giliran raya kat KL...mcm biasa la kami somi istri akan buat sistem giliran. Tak kira la w/pun rumah mil di KL & kami slalu jumpa , sistem giliran kena juga ikut. Tak leh nak buat keras kepala raya sokmo kt umah aku. 


Pagi tadi masa nk pakai baju, trasa kelainan. Longgar??? no no no. bukannya longgar, tapi ketat ok. Baju ketat, kain pon ketat. Sudah!! Sapatutnya kalo bln2 posa ni, kain baju makin longgar,  yg aku pula makin ketat. Camno nih...x leh jadi b4 raya ni kena longgar2 kan apa2 yg patut. Kalo balik kg nanti kang ramai pula sedara mara yg menegur. Dah la jarang2 jumpa, tiba2 ja aku dengar komen2 yg sentap.."awat kak ja makin tembun"..haaa tu salah satu ayat sentap ok....x mau x mau..sbelum depa2 tu kata camtu, aku kena buat sesuatu.






thn ni baju raya ready made lagi la jawabnya....tailor ngak ada



18 comments:

MrS. F!zA said...

betul3x... gilir itu PASTI!

hyazz said...

huhuhu...kite pon lom beli pe pe lagi..tapi bju melayu raya dah siap sepasang sorang...nak tambah 1 2 lagi jeans tshirt tuk bebudak tu...

-Sara- said...

klo time raye turn umh mil mesti beraaaat je kan..sara cmtulah..haha :P

alaa..xpe, tembam pon comel ape! hikk

AzMask said...

kita pun "kena buat sesuatu".. tapi nak buat apa oooooo... alamak

~izan~ said...

akak senang hati sbb tu sedikit naik..tp tetap comel!

umah izan pun cmtu kak,kemas sekali sepah 8 juta kali..jenuh nak maintain kalau ada anak kecik.

slmt shopping2 kak..

p/s:izan lg rasa tak nak dgr lagu raya huhu

~Siti Hajar~ said...

Bestkan ada sistem giliran, sy tiap2 tahun raya rmh MIL sbb rmh mak setaman je, sllu blh p...huhu

Xpe tembam pun comel...hehe

syariza09 said...

MrS. F!zA

ti dh kira wajib la kan

syariza09 said...

hyazz

kiranya anak2 dh prepare lah yer..omak kendian x per

syariza09 said...

-Sara-

nk kata berat tu idak ler..cuma xcited nk blk kg tu kurang la

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kakD nasib lg kawen dgn org dekat...setiap tahun raya sekali gus 22 buah rumah(rumah mak pg..ptg rumah k.ipar)mak & pak mertua dah meninggal..skg rumah tu k.ipar yg duduk...jadi semua adik beradik berkumpul kat rumah tu la....

mamyharraz said...

sy pun beli baju ready made jer..lagu raya dah keluar ya bestnya kann naikkan smgt nak raya :D

wahida said...

aku kemas rumah lagi 3-4 hari nak raya..baru ada feel raya...hehe...

syariza09 said...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

senang la camtu, tp pg raya slalu kt ner

syariza09 said...

AzMask

Jom buat sesuatu...berjayakah kita???

syariza09 said...

~izan~ s

kao dh baju sendat mendat tu, dh x comel...huhu

*masa lagu raya kuar, tutup tlinga tau

syariza09 said...

~Siti Hajar~

oo setaman ker? bestnya. nak wat camna kena gak buat sistem giliran

syariza09 said...

mamyharraz

harap2 ada yg berkenan

syariza09 said...

wahida

hehe...idea bagus..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails