~ CliCk mY HeArT ~

Wednesday, August 17, 2011

Bukan marah sbb tertukar tapi

Berangin sungguh mlm tadi...bkn berangin yg sejuk bak angin sepoi2 bahasa tu. Tapi berangin kat sini bermaksud marah sangat2...


Ni nak citer al kisah Aiman. Biasanya botol susu yg dibawa ke nursery akan dibawa balik semula ke rumah. Aku mmg tak tinggalkan botol di nursery & mmg dibawa balik setiap hari. Alkisahnya mlm tadi masa nk cuci botol susu Aiman terkejut besar ahkak nie....sib baik x koma..bila tgk jer puting susu & gelung bulat botol tu, aku ni start membebel-bebel non stop ok.


Pertama - tgk gelung bulat tu pon aku tau, yg tu bkn Aiman punya coz warna mmg tak sama ngan botol.


Kedua - bila aku tgk puting susu, masyaallah.....yg tu la yg nak buat ahkak koma. Geli sangat2...terlalu kotor, berkeledak & yg paling terkejutttttttttttttttt ada  tompok2 hitam mcm kulat gitu. Yang tu la yg paling aku marah....tergamak bagi anak aku guna puting tu. No wonder la, yg tu pun salah satu penyebab Aiman sakit2 perut.


nampak tak itam2 dlm puting tu




Akupun salah gak sbb tak letak label kat gelung tu, aku cuma letak kat botol & penutup jer.





Now, aku dh tampal label , kalo tertukar juga tak tau la nk kata apa.


Aku tau ada parents yg tinggalkan botol kat nursery. Agaknya tu puting budak manalah...Nampak sangatla deme yg keje ni malassssss sgt basuh2 puting ni sampai leh berkulat. Tolong la, sian sama ngan budak2..mentang2 la korang lom kawin & ada anak, sanggup yer wat camni.. Esok2 org buat camni kat ank korang, baru korang tau apa yg aku rasa ni.. (mcm la dorang tu baca blog aku )


Dalam bulan puasa ni aku mmg tak berkesempatan gi nursery coz asben yg antar Aiman. So, kalo ada menda2 nk ckp, aku just letak nota lam beg. Tapi biasala nk ckp apa2 ngan derang pon kena pakai psikologi, kalo tak kang anak kita lak yg jd mangsa...hiiissshhhh geram tul!!!

******************************

Aku marah bukan sebab tertukar, tapi marah sebab puting tu terlalu kotorrrrrrr


Kalau korang pon marah juga kannnnnnnn



22 comments:

mamyharraz said...

tskk sy tgk pun ter koma! makaihhh sampai ati depa tak cuci bersih2 ..

nampaknya mulai skrg sya kena pantau keadaan botol2 susu aiman..

-Sara- said...

klo sara pn angin lah cenggitu! tulah dorg ni kebyknnya yg keje kat nursery ni xkawen g, xberanak, tu yg lebeh krg je jage anak kite! nk ckp pon 1 hal..btol awk ckp, klo ckp lain sket anak kite gk yg jd mangsa!

**tetibe emo terlebeh lak! :P

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tu dia...bopa bulan la lepa tak basuh puting tu kan?boleh pulak tertukar botol kan...buat keja loqlaq...

tak pa...ija...nanti lepa dah kwen n ada ank akan ada nya org buat kat lepa....skg dibyr CASH tau....

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kalau saya pun marah gak... Faris pun ada la jugak dok tertukar putin camtu...

Sekarang senang, dai minum susu kat taska dah tak pakai botol... Minum lam cawan je... settle masalah... hehe

MrS. F!zA said...

hihihi ini mmg dh biasa terjadi..mmg hangin lah mak bebel semalaman..nak2 tgk puting yg tertukar tu kotor berkeledak yg amat..eeeee

Fieza79 said...

uishh sape pun leh naik angin kalu mcm ni...pemalas betul dorang ni kan...main hentam je mentang2 bkn anak dorang...

Huda said...

betul tu, mmg akan hangin kalau jadi gitu, patutnye diorg aware la bende ni sume, sian budak2 kan..sian gak kat aiman..sabar ye :)

sW33tdARLiNG said...

mcm mana nak kontrol xnak kasi tukar puting ya.. kalao laa ada puting pakai buang kan senang

syariza09 said...

mamyharraz

mmg slalu cek, tp yg smalam tu bukan aiman punya

syariza09 said...

-Sara-

tu la...nk ckp lebey2 pon payah. x per lah Sara ter'emo' sikit hehehe

syariza09 said...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

kannnn.....mmg loqlaq...betoi2...bayaq cash gitu

syariza09 said...

~~*Lady Salwa*~~ s

oo dh minum cawan yer..Aiman ni nanti minum sikit ja kalo boh lam cwn

syariza09 said...

MrS. F!zA

akk mmg jarang2 sgt jadi camni..kita yg tgk ni pon mmg x lalu

syariza09 said...

Fieza79

tu laa...suka ati depa ja

syariza09 said...

Huda

tu la...sian gak ngan budak2 kt ctu

syariza09 said...

sW33tdARLiNG

isu skrg ni ekceli pasai kes pekerja yg malasssss

hyazz said...

memang la marah..kite sikit punye bagus jer cuci bersih2...hrmm..entah ler

intan morsalin said...

tapi kan puting tu cepat sgt berkeladak..leh dikatakan tiap2 bulan kena bli puting baru...huhuhu

syariza09 said...

hyazz

tu laa..kita siap sental lg

syariza09 said...

intan morsalin

akk slalu berus, jd x der la berkeledak

SiTi said...

ishh kalau ct pun marah...mmg ct pun x tinggal kan botol kt nursery...sbb ni laa...spatutnya parents bwk balik semua peralatan anak...nnti anak kita gak yg sakit2

~izan~ said...

puting anak siapa la tu agaknya..mmg tak semengah betul huhu...

tp puting pun xbley nk tanda kan kak..hmm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails