~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, May 31, 2011

Untung dapat "jiran" baik hati

Pagi tadi dlm kul 10lbh, kecoh kt opis ni. Suruh weols turun ke bawah. Rupa2nya KBS sedekahkan air ngan jiran2 terdekat. Yg untungnya pasti la opis aku, sbb bangunan kami kan kembar. Aku pon turun la ngan kengkawan, siap bawa plastik lg. ye la kang pegang ngan tangan, ada lak yg terjatuh.

Bila turun bawah, mak aiii terkezut........ramainya org. Dh mcm pesta pulok. Yg bawa troli pon ramai. Apa lagi, kami angkut la sorang satu kotak air Ice Lemon Tea...tetiba jer aku jadi lady gagah pulak angkat satu kotak tu, berat gak tapi aku buat2 ringan jer....cool.


Dah naik atas rasa x puas ati lak, sbb ada yg bawa troli. Aku turun lg ngan kwn, & kali ni target nak amik air kotak lak. Alaaa...dh x sempat, dh abis lerrr. Air botol Lemon Tea pon ramai yg dh amik. Dah alang2 turun tu, weols amik lagi, tp kali ni amik kotak yg mmg terbarai. yg tu mmg x der org usik, smua amik yg kotak cantik jerr. Kali ni weols bahagi dua. Aku x tamak ok. 


Kira ok la, aku amik satu setengah kotak jer, tak tamak kannn....Org lain lg banyak, siap ber"troli" U. Air ni akan aku bagi pada kaum keluarga, kak ipar, adik ipar, mertua, ank buah, kiranya smua dpt. 
Yang free haruslah dikongsi bersama-sama....iyer dakkk

Yg penting b4 minum sila check expired date
22.06.2011

Jom minum sampai kembong

15 comments:

mamyharraz said...

baiknya hati jiran tu ;)

nak jadi jiran sya buleh?boleh dpt tumpang minum teh hehe ;)

Yan said...

seronoknyaaaa...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kat sini tak mau bagi ke??? hehe

dah dekat jugak ni ha... nun seberang je...

MRS. K said...

jiran ujung taknak kasi ke?

-Sara- said...

weh, dpt lemon ice tea percume..mane aci..cmne leh dpt free tu? nak jugakkk..hehe

~Siti Hajar~ said...

rezeki datang bergolek tu, harus dikongsi bersama..

Eh! due date dah dekat, cepat habiskan...hehe

sW33tdARLiNG said...

patutlah bagi free erk...? dah nak expired! balun jer...!

~izan~ said...

bestnyer..takpe kak,rezeki tu..tak expired pun lagi..on je hehe

syariza09 said...

mamyharraz

hehehe..boleh sangat2

syariza09 said...

Yan

free..mmg best

syariza09 said...

~~*Lady Salwa*~~

mai la amik sbrg cni..hehe

syariza09 said...

MRS. K

dh dpt kan

syariza09 said...

-Sara-

dh nk xpired, wajib ler sedekah

syariza09 said...

~Siti Hajar~

aarr,,,minum sampai kembong

syariza09 said...

sW33tdARLiNG

bantai jerrr

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails