~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, May 31, 2011

Semalam jeling2 jer

Semalam aku ado, bukannya non ado. Blog & FB mmg wajib tgk. Nak update blog, tp rasa 1001 kepayahan. Berat jer tangan ni. Jadinya aku just jeling2 jer lah. Nak bw pon trasa sikit kemalasan, tp ada gak yg aku sempat bw & tinggalkan jejak. Ari ni mau cergas2...

Semalam ramai kengkawan yg dh update entri aktiviti Sejuta kat Putrajaya ni. I pon nk citer gak, jgn jemu yer uols. Citer jer, gambo nyer x banyak pon. 

Last week mil & ipar duai bermalam d rumah aku. Jadinya Sabtu malam kami mulakan berjalan2 di Putrajaya yg kecoh ni. Dah ada event besar camni, ko jgn harap ler nk parking betul2 dekat ngan tempat yg ko nk tuju yer.  Kami parking nun jauh dekat ngan Masjid Besi, menapak la kami hingga ke Presint 2. Dalam masa menapak tu jeling2 juga la kat gerai2 tepi jalan. Ada jualan, ada pameran & ada budak2 pengakap ber camping. Masa kami kat sini, line hp mmg mcm hampeh, kejap ado kejap x do. Taktau la sbb per jd camtu. Aku siap pesan kalo berjalan biar sama2, jgn berpisah. kalo dh berpisah ko nk contact dh x leh coz line hp x der yer.  

Kami menjengah jap ke gerai Rabbani yg ipar aku jaga tu. Mcm2 pakej ada, umrah, perkahwinan., pertunangan & merisik pon ado. Kat situ ada konsert gak, ada Yassin, Rabbani, Saujanan, Heliza. Rupa-rupanya kat situ lebih kepada Islamic. Ipar ada cakap kat sini x ramai org, tapi kalo konsert hujung kt Presint 4 tu mmg ramai giler. Oooo area Setan mmg ler ramai org..hahaha.

Menapak lagi dr Presint 2 ke Presint 4. Ingat dekat ker, jauh gak wehhhh,Kat saner mmg ramai giler, ada pulak penyanyi kumpulan korea dtg Super Junior, aku pun baru kenal kt ctu jer..Derang cakap Malay "Apa Khabar" smua peminat kt bawah stage ni dh jerit2 mcm kena histeria..Fuyooo...ni betul2 peminat ni. kami kejap jer kat situ & seterusnya menapak lagi ke tempat Fun Fair. Ni betoi2 marathon.

Jom layan picas

Singgah amik gamba ngan trak askar. Suka tgk abg2 komando berlakon mcm patung..keras jerr pegang senapang. Masa nk ke sini tadi lalu lak tepi gerai2 mainan, biasala time ni la mak apak kena pau. Beli pedang lampu jer kat Aiman. 
Sepanjang perjalanan kami, Aiman asyik berdokong jer. Puas dah suruh berjalan, leh pula dia kata penat. Dia pula bukan jenis mau duduk lam stroller..huhuhu. 

gambar bukti kami marathon wajib ado
Aku & en asben gilir2 dokong Aiman, aku rasa nk nangis jer tau..penat wehh


Masa mula2 sampai Fun Fair, Aiman teruja nak naik kereta pusing2 ni.
Tapi bila turn nak naik, dia tak mau pula. Ada lak suruh aku naik skali..huhuhu

Kami smua naik ni..kena ada 2 token, kiranya sorang RM5
Tak dapat naik Eye on Malaysia, naik ni pon jadi la  =)


sib aik Aiman tak takut naik tinggi2 camni. Anak mama tak gayat kann =)
Berbaloi gak ler bayar tu sbb menda ni 6 kali pusing. Puas ler tgk pemandangan malam Putrajaya.

Malam tu Putrajaya bermandikan cahaya, sana sini lampu

Bila time nk balik, Aiman pula x mau balik. Dia asyik ajak lagi ke tempat kereta ni. Rupanya dia nk naik & dh tak takut dah..So, dapat ler lepaskan hajat dia naik ni..hehe

4 bintang tu adalah penyokong setia Aiman..hehehe
bertepuk, bersorak & tunjuk ajar cara nk bawa kereta. 
Aku berdiri jauh sikit pada derang...motip nk amik picas ni utk dimasukkan dlm blog


Lps abis tawaf Putrajaya kami gi makan kt kedai luar dr Putrajaya, x koser nk mkn kt ctu, dengar2 harga makanan smua mahal giler. Kul 1pagi balik rumah smua dh x saba nk urut kaki & mau tido. 
Yg aku tau bila bangun pagi, badan dah lenguh sana sini...penangan SEJUTA


-tamat al-kisah sejuta -






8 comments:

mamyharraz said...

memang sejuta kenangan awk dpt :)

letih tp sgt happy kan.. aiman samalah dgn kakal...kalau tempat org ramai nak berdukung je...alasan penat!depa tak tau kita yg dukung depa lg berganda penat =P hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

hajat di hati nak la jugak pergi menjengah ke sejuta tu... tapi tak kesampaian lak...

akhirnya ke alamanda je... huhu

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

dan lg ko kira bopa pusingan ko naik ye...

-Sara- said...

fuyoo! sakan bejalan! kul 1 baru blk tuu..hehe :P

syariza09 said...

mamyharraz

betoi tu..kita ni rasa nk patah pingganh dah

syariza09 said...

~~*Lady Salwa*~~

tgg ank besar lah Sal. bw budak tecit gi tempat sesak2 camtu, rasa kesian pula

syariza09 said...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

mak mertua saya yg kira ...ahakkkss

syariza09 said...

-Sara-

berjimba ngan mertua sampai ke pagi..yuhuuuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails