~ CliCk mY HeArT ~

Wednesday, March 2, 2011

kerana kunci, kami terbang ke Selayang

tipu hokeh, bukannya terbang tapi menaiki keta.

Selama di Putrajaya, ni la kejadian yg pertama berlaku.
Malam tadi siap2 nk ke pasar tani, masa kuar tu pun dh kul 8.45mlm.
Masa kuar tu trus aku dummm tutup pintu, slalu ringan jer mulut ni bertanya,
 "abg dh amik kunci ke, abg dh amik hp ke". 

Tapi ntah mlm td terkunci pula mulut ni bertanya...huhu
Sekali tu en asben yg tanya, "kunci mana????"
Alamak...sudahhh. "Kunci kat dalam bang"
"Bengang" ..kami dua mmg bengang.

Sblm ni kunci tu mmg terikat skali ngan kunci kreta, tp kebetulan pula aku yg balik dulu & aku minta kunci tu leraikan dr kunci kereta..jd salah aku ker...
Nak kopak pun msalah gak, dah ler malam, pastu  gerenti pintu kunci tu kena cari yg lain sbb dh rosak.
Kedai hardware mana ada buka mlm2 ni...toiiinnkkk idea dtg lg.

Kebetulan mmg aku bagi kunci spare kat adik aku, nak tak nak terbang ler kami ke Selayang amik kunci tu.
Dah ler sehelai sepinggang, sib baik dlm keta ada spare pampers Aiman. Tak nak Aiman ngamuk  aku belikan air soya & roti, maklumla susu pun tak buat mas anak kuar tu.
Benda nak jadi, bukannya leh salahkan sapa2 pun.




On the way ke sana kami singgah mkn kat Kg Baru, terjah ke City Garden

Ni la nasi lemak 70sen, sorang 2 bungkus
Aku amik paru grg & hati grg utk en asben

Sambil lepak makan2, ada gak hiburan drp brader ni
Sore dia mmg best, layan jerrr
Jangan pandai layannnn jer, lps nyanyi2 tu kena la hulur sikit kt brader ni


Slps makan2 baru la truskan misi amik kunci di Selayang
debuk debak kul 12 br sampai Pjaya.



18 comments:

Fieza79 said...

hehee...sesekali terlupa mcm tu.. leh gak jenjalan cari makan lg tuu...ekekek

MRS. K said...

Dah lame tak makan kat situ kak az.. tu tempat dating masa dulu².. hakhak

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wahhh...sudah berubah....
tu..dia...kan dah kena...
nasib ada kunci lg..klu tak bermlm kat luar la ye...hehehehhe

Pn. Zana said...

nsb baik de tempat spare kunci. kalu x, cm ne tuh ?hehe.

syariza09 said...

Fieza79

sambil selam, minum air :D

syariza09 said...

MRS. K

ai dolu2 pon dating kat ctu gak..^_^

syariza09 said...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

tukaq baju :)

mcm mana agaknya kalo tidoq kt luaq kan :D

syariza09 said...

Pn. Zana

kalao x, ari ni kena EL, tido rumah mil la jwbnya ..hehe

mamyharraz said...

hee dlm bengang2 sempat singgah city garden mkn nasik lemak tu ;)

bestkan nasik lemak comel kt situ

MrS. F!zA said...

nk p psr mlm je smpai ke selayang plk jdnya sbb kunci.hihi

syariza09 said...

mamyharraz

mknnasi lmk tu leh cool api2 yg kuat kt badan nie

syariza09 said...

MrS. F!zA

huhu..smlm x dpt la ke psr mlm

-Sara- said...

wahh! sempat je pekene nasik lomak! hihi

eh, ade ek ns lemak 70sen kt kl ni, xpenah jmpe pon, murahnye! :)

AzMask said...

sib baik ada kunci spare... :) walau terpaksa terbang jauh..

syariza09 said...

-Sara-
kat Kg Baru, City Garden, mlm ni terjah laa

syariza09 said...

AzMask

Sanggup utk terbang jauh...:)

hyazz said...

ok gak tu...jrg2 skali.. jgn wat selalu dah ler weii... ngantuk tak abis laaa

syariza09 said...

bkn setakat ngantuk, bdan pon mcm dipam2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails