~ CliCk mY HeArT ~

Thursday, July 21, 2011

~Sayang isteri, dihadiahkan Nasi Kukus~

Cehhhhhh.......tajuk tak boleh blah
Org lain sayang isteri dihadiahkan banglo ka, kereta ka....ni dihadiahkan cuma nasi kukus jerrrrr
Ok....jangan meluat ngan tajuk di atas. Sejak2 puasa ganti ni, mcm biasa nafsu nak makan yg sedap2 tu mmg ada.


Puas mencari tp x ku jumpa2, Pencarian nasi kukus ni bermula sejak ari Selasa lagi. Bila dah kujumpa kedainya, tutup la pula. Sikit rasa frust menonggeng di situ. Nak ubatkan frust, aku beli  jer nasi Ayam berempah yg sedap di food court Presint 9.


Semalam hari last puas gantiku, hati tersangatlah gembira  kerna apa yg dihajati tercapai sudah. Semalam kedai tu tak tutup pon, yg aku napak ramai org berderet nk bli nasi ni....En asben pun beratur agak lama gak utk dapatkan nasi kukus utk isteri yg mengidam ni, ehhhhh bukan sbb aku mengandung, tp biasa arr tekak org posa.


Akhirnya dapat gak nerasa


Nasi Kukus Ayam Berempah
Ayamnya besar gedabak....part isi2 gemok tu mmg peberet aku
dibelinya 2bungkus, satu utk engkau....satu utk aku 
sampai rumah jer , nampak en asben pegang periuk nasi
bila ditanya nak buat per, kan kita dh beli nasi
nak masak nasi lain, sbb nasi kukus tu mcm x cukup jer
hehehe....nampak mcm tamak jer kannnnn
tp mmg betul x cukup, tambah2 Aiman pula berselera jer makan, kejap2 nak tambah
aku pon heran, sbenarnya saper yg posa


Rasanya Putrajaya ni mmg agak susak nak cari Nasi Kukus
Saper yg nak merasa leh la ke Restoran de Timur Presint 9 (alaa...dlm flat hijau tu)
RM5.50
Tekak aku kata ok
Tekak uols, I tak tau


14 comments:

aDieyZa said...

zana selalu makan nasi kukus dekat presint 16 (kompleks kejiranan) or presint 15 (kedai ulam ieda).. both kedai ok di tekak zana.. hihihi..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

hehehhee...biasa la org yg tak posa tu memang terlebih mknnya...betoi dak aiman?

~izan~ said...

akak,flat hijau tu yg blkg pasar tu ke? erkk memandai aje huhu

~izan~ said...

dan mmg salah la izan teka,sbb rasanya ni dkt petronas hehe..teka lg.kekeke.bila la nk jumpa akak..blnja izan nasi kukus ni bley? hehe

Fieza79 said...

adeihh sedap..! baru semalam pekena nasi ayam berempah..mcm kebetulan pulak..!

syariza09 said...

aDieyZa

eh ye ker?? good info tu. nanti akk try kt sana plak

syariza09 said...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™



hahahaha...aiman jwb.."betoi makcik"

syariza09 said...

~izan~

salahhh..bkn yg tu

syariza09 said...

~izan~

aarr...ni flat hijau kt petronas..nanti kalo izan dtg, akk blanjer ni ok..cpt la dtg cni =)

syariza09 said...

Fieza79

kebetulan plak kita =)

-Sara- said...

oo kt sane xbyk jual ns kukus ek..ape kate awk yg niage ns kukus nii..hehe

ainnoraini said...

tengok pun dah mcm best jer..makan lagi la sedap ye..

~~*Lady Salwa*~~ said...

tengok je pun dah nampak cam sedap ja...

hehe, budak2 kalau kena ngan seleranya memang berselera je la makannya.... macam faris la, kalau kena ngan selera dia berebut gak la ngan dia... hehe

Lee-Yan-Naa said...

Perghhhh yang tak puasa ni pon terliur kak..nak kena g cari jugak ni nanti

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails