~ CliCk mY HeArT ~

Tuesday, June 14, 2011

Siang aktif, malam lembik

Hari pertama bekerja utk minggu ni. Semalam EL, gara2 Aiman demam. 
Bila dah amik cuti, siang2 hari Aiman ni x demam la pulak. Suhu dia naik waktu malam2.
Malam tadi masih lagi demam & muntah kahak, berapa jam jer tido, biasala kalo demam ni mcm2 songeh, tgk tv la, nk sembang la....setiap jam akan terjaga..omak ni biasala asyik terjaga2 jer, dh omak terjaga takkan nk bagi apak tido senang lenang, maap yer biar kita sama2 x cukup tido, sama2 jaga ok kejam ker
Kalo dah ada peneman tu, kena la jaga sama2, kalo x der tu lain citer....macam ayat penyedap jer tu kannn, sbenarnya omaknya dengki bila tgk apak siap berdengkur lagi......hahahaha..tu lah realiti sbenarnya..jeles ok






Ari ni giliran apak pula yg coti, omak yg paksa apak coti cannot say NO... sanggup aku dtg ngan bas semata2 nk suruh apak bawa ank gi klinik (rasanya first time nk gi klinik berdua jer tu). aku siap sms bagi list lagi suruh dia bagitau doc apa yg Aiman sakit...kalo tak buat list, nanti apa2 plak yg dia ckp. Tujuan gi klinik tu pon sbb nak amik mcm2 ubat.....ubat batuk, ubat sakit perut, demam, selsema, krim celah kelangkang pon kalo leh nk amik kt klinik jerr...mentang2 la klinik kerajaan, nk menda free jerr. Tapikalo aku gi klinik private pon akan dpt ubt yg sama2 gak..tau2 jer kena bayar RM60..kalo sesekali tu ok la, tp kalo slalu menangis la juga. So, sebagai kakitangan kerajaan gunakan lah kemudahan yg ada, lagipun klinik tu 10minit jer dr rumah.




ok arr...malas nk bebel, nanti org kata mcm aku sorang jer ank sakit, padahal situasi sama jer ngan org2 lain. bukan per, sajer la nk citer kot2 ada yg tercari2 ke mana aku menghilang smalam (ada ker yg cari.....prasan tul)




rehat ni aku betul2 nk rehat, mau pejam mata rapat2...pelan-pelan aku bw rumah uols ok =)

15 comments:

.::Lynn::. said...

biar beratur panjang janji free. ai sanggup. ubat sama jea brandnya

mamyharraz said...

budak demam memang mcmtu.. doakan aiman cepat sembuh..
sy kalau anak suhu tinggi lap dgn air campur asam jawa+beras cepat je suhu turun..

ubat klinik gov dgn private sama je kualitinya.. tak ada beza pun yg beza private tak yah tgg lelama..tp kadang lama gak nak tgg turn..

patutlah sunyi je.. tercari2 jugak manalah tuan rmh menghilang :)

MrS. F!zA said...

ai pon sggup klinik gov.. ada ke patut sekali gi rm50 utk 1 ubat je haitu..terus tk pergi!

Yan said...

susah hati kalau anak2 yg masih kecik ni demam.. kita tak senang perut dibuatnya..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Moga aiman cepat sembuh...

Org tua2 kata kalau anak demam malam saja mungkin dia salah urat & kena bawak mengurut... tapi tak sure la betul ke tak...

hehe, tak menahan bila baca part si ayah pun kena jaga anak time malam2... setuju 100%... hehe

La ni lagi senang, jaga sorang satu. si abg abahnya yg jaga, si adik ummi yg jaga... hehe

~izan~ said...

akak,anak sakit mmg kita risau...takpe kak,ni blog akak,luahkan aje apa akak rasa..kami rela baca hehe....

klinik private tu mahal campur consultation tu,tu yg mahal,padahal ubat sama aje..hehe..tp izan ni,private la terdekat..situ je la tuju apa2 hal huhu...

semoga anak akak sihat...bley rebut2 lagi time auntie tepon mama awak hehe

syariza09 said...

.::Lynn::.

bila pikir yg tu mmg sanggup sangat2

syariza09 said...

mamyharraz

pasal asam jawa tu mmg tahu, tp pasal beras tu first time br dengar. ok tu, good info =)

syariza09 said...

MrS. F!zA

mmg x patot

syariza09 said...

Yan

otomatik badan kita pun jd sakit2

syariza09 said...

~~*Lady Salwa*~~

ohh ye ker, kena gi ngurut. risau la pula

Sal senang la, dh leh bahagi 2

syariza09 said...

~izan~

hehe..kacau jer masa izan call ritu kann, dia igt nenek dia tu

rumah akk dekat sgt2 ngan klinik kerajaan sbb tu prefer gi sini, tp kena tgk time juga la, klao idak tensi makkk

~Siti Hajar~ said...

klu sy suka p private clinic lg sbb dpt layan special tp bil xpyh fikir sbb company bayar..ekekekek...klu klnk gomen ni kn ada tahap kesabaran yg tinggi sbb jenuh kn tgu, sy plk kategori krg sabar..huhu

Sga Aiman cepat sembuh yer, cian mama & abah nk keja..

klu ada pokok bga raya, jelum la kepala Aiman dgn lendir daun bga raya tu, mmg cepat hilang panas..

-Sara- said...

aiman demam lagi? hop cepat sembuh yee..omaknya plak harapnya cukuplah tidonya mse rehat td yee..hehe :)

aDieyZa said...

hope aiman cepat sembuh..

p/s: nice blog dear..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails