~ CliCk mY HeArT ~

Friday, April 29, 2011

Misteri di malam Jumaat

Lambat pula bersiaran pagi ni, bukannya sibuk wat kerja.
Tapi sibuk buat menda lain, hari ni ada jamuan perpisahan, tapi yang tu aku update kemudian la.
Ni nak citer pasal mlm tadi.



Skrg kan, kalo malam Jumaat mesti ada crita hantu, aku ni dlm kategori penakut la juga, tapi citer Mantera Anjasmoro kat TV3 buat aku terpikat. Citer ni ok la, boleh layan lagi. Kalo tgk pon, tak la takut sangat berlagak pula.

Aku & Aiman kat hall, en asben pula dlm bilik tengah baiki pintu almari yg tercabut (aiman main2 sampai leh tercabut pintu almari tu, mentang2la hak milik gomen). Aku sajer tutupkan pintu bilik sbb tak nak Aiman kacau abahnya wat keje. Tup tup en asben buka semula pintu bilik. Aku hairan, tp aku wat derk jer. 

Time iklan tu, aku pon masuk bilik tinjau keje en asben, pastu terkejut pula slalunya kalo dia dengar lagu kt hp tu mesti lagu wings, search ker. Tapi kali ni yg aku dengar, dia buka pula surah Yassin. Lantang jer mulot ni tanya (mcm nada marah pon ada, sbenarnya bkn nk marah cuma terkejut jap), naper bukak Yassin??
Dia pon jawab ngan nada nk marah juga, "Bukak Yassin pon salah ker???" huhu sentap aku..

Aku pon angkat kaki, sambung tgk citer mantera. Dia pon kuar ngikut aku, siap sound lagi, boleh tak tgk citer lain? haaaa dah sah, mesti en asben dh rasa lain macam dlm bilik tu. kalo ikutnya dia la yg paling suka citer2 antu.

lepas sembahyang isyak, terus dia mulakan acara pagar rumah, ada baca surah & renjis2 air di setiap sudut rumah. Jadinya aku tak dapat la tgk citer tu ngan tenteram biler dh kena sound, terpaksa la tukar lain pulok.

Yg aku musykil, sbenarnya ada apa? Aku nak tanya lebih2, aku pula yg takut. Aku ni bukannya per, nanti asyik tringat jer.
Malam tadi pon tido samer2, bila dia kata nk tido, aku pon ngikut jer,  bukannya sebab nak teeeettttt (bendera jepun ok), tapi sebab takut wehhhhhh.


sebelum2 ni pon, en asben pernah dengar pelik2 kt rumah tu. Aku buat masa ni lom pernah la, tapi kalo dh rasa lain macam tu, aku cpt2 la tido.








19 comments:

AkuAnakMuda... said...

kahkahkahkah....siannyeee en asben malam2 jumaat mcm semalam kan,huhu...

Pn. Zana said...

huhuhu..serammmm :)

Mama Gee said...

ada sesuatuuuuuu....

syariza09 said...

AkuAnakMuda...

nk buat camaner, mlm Jumaat pulak tu :)

syariza09 said...

Pn. Zana

- meremang -

syariza09 said...

Mama Gee

sesuatu yg 'halus'

~Siti Hajar~ said...

ada 'benda' kacau ur hubby ms dia tgh btukang tu kot, tp sbb xnk awk takut, dia diamkan ajalah...huhu

tp xpe, kan dah pagar rumah tu, mudah2an xde pape lah...

~Siti Hajar~ said...

**Walimatul Urus**

Assalamualaikum…

Sy nk jemput syariza sekeluarga ke majlis perkahwinan adik bongsu sy pd hr Ahad, 8/5/2011 (Kulim, Kedah), pelan lokasi ada kat blog saya, jemput datang yer..

p/s : klu datang utara singgah yer, blh kita dating sma2..hehe

mamyharraz said...

serammmmmmmnya ...tp kalau ikutkan 'benda' tu ada dimana2 je...asal jgn kacau kita lebih2 sudah..kalau lebih2 tu yg kena buat sesuatu utk "halau!!" dr situ ;P

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

huish....ada jg ka?
tak pa2 slalu2 bc ayat kursi tak pa hai....insyaallah...

~~*Lady Salwa*~~ said...

memang misteri ni... hehe

kalau sal, sal tanya je... kadang2 tu memang takut, tapi rasa nak tahu tu melebihi rasa takut... hehe

sW33tdARLiNG said...

macam arwah abah kita.. dia takkan ngaku kalau dia rasa apa2 takut mak & anak2 lagi takut.. kalau we all ngadu apa2 kat dia pun, dia cakap mengarut jer.. tapi belakang, dia usahakan buang benda2 tu semua

hyazz said...

laaa...malam jumaat la katakan...semua nak horayy... antu pon nak sekali jugak weeiiii...hehehe

syariza09 said...

~Siti Hajar~

betul la kot, dia x citer apa2 pon

Thanks ngan jemputan tu, kalaulah dekat2 cni, konpem sy dh g. Time tu sy x blk kg kot

syariza09 said...

mamyharraz

harap2 sgt x dikacau, dh ler rendah semangat ni

syariza09 said...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™


tu la pendinding yg plg hebat

syariza09 said...

~~*Lady Salwa*~~

malas nk tanya sbb nanti mesti tringat

syariza09 said...

sW33tdARLiNG

bagus la camtu, kita pon x ras atakut kalo x bg tau

syariza09 said...

hyazz

hehehe....antu pon nk horay gak kannnn

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails