~ CliCk mY HeArT ~

Thursday, February 24, 2011

Kalau rasa anda sabar, anda boleh tiru nie

Hehehe...gelak dulu
Apa yg kena sabar pula ni
Cer citer Cer citer
Saja nak citer pasal JIMAT
Masa mula2 pakai inner tudung dulu, rajin jer beli
Sebelum beli bukannya nak belek2 dulu, maklumla masa tu dah rambang mata
Tapi bila balik rumah, pakai2 inner tu kecik pula dah
Aku bukannya leh inner melekap kat dahi, mula kepala pening

Nak dibuang sayang sbb banyak yg kecik
Bila dah sayang, mula la toooiiiiinnkkk idea dtg lagi
Aku wat projek baaaaaaaaaaiikkkkkkk punya

nampak tak perbezaan inner purple & biru
purple lebih kecik
biru lebih lebar
w/pun sikit jer beza, kepala aku pening tau

dah puas aku inner terkangkang
tapi masih lg melekap kat dahi
seksa kepala aku hokeh

So ni projek aku utk inner kaler coklat, purple lom wat lg

Apa lagi aku buka jahit tepi & atas (jahitan inner masa bli ni senget lak)
pastu apa lagi dgn semangat yg berkobar trus jahit, betulkan balik yg senget2 tu
rumah aku x der mesin okeh, smuanya jahit tangan, sib baik jari x berlobang

aku tambah kain lain supaya lebar sikit inner tu
tak sama kaler pon x per, bukannya org nampak pon, kan dlm tudung
abaikan jahit yg senget benget tu, puas dok ejas, tp ttp senget

jeng2 dah pon leh pakai, x yah beli lain
elakkan pembaziran  & selalu2 lah berjimat
^_________^


aksi jahit menjahit ni dibuat masa Aiman tido
x leh wat masa dia bangun, nanti kang aku terJAHIT dia pula..hihihi


16 comments:

~izan~ said...

akak,rajinnya tmbh kain hehe..izan inner byk gak yg tetas tp bkn sbb xnk melekap tp sbb ketat..izan belasah je bulat ke tak ke pakai inner haha

mamyharraz said...

idea yg comel :D

mmg best pakai shawl ni..tp yg tak best tu iner asiklah ternaik kt tang tepi telinga tu..ada cara tak nak stay kan iner tu sya?

heee nasib aiman tak kena jahit ^__^

MRS. K said...

hahaha.. lain kali beli la inner ayunar tu... sah2 tak payah tetas pon. memang besar punya

syariza09 said...

izan

tetiba jer jadi rajin jap..hehe
izan pakaibukat pun ok jer, sesuai ngan muka, tp akk nie...hurrm

syariza09 said...

mamyharraz

inner ternaik tu rasanya sbb inner tu kecik, cer cari inner yg besar & lebar, br la x ternaik

syariza09 said...

MRS. K

mmg ada beli inner Ayunar, tp rasanya lbh selesa ngan cotton sbb xlicin

rina a.k.a jaijina said...

salam perkenalan..

hehe, thanks for the tips..inner yg awal² beli mmg kecik..tetas bahagian bawah pon tak boleh jugak..pakai kecik² ni mmg sakit kepala..

syariza09 said...

rina a.k.a jaijina

slm perkenalan juga.
ye la. sakit & x selesa

-Sara- said...

ahaha, creatifnye awk ni, sara kn mne yg kecik trus xpakai, haha

syariza09 said...

Sara

kretip + jimat + kede..
hehehe

Yan said...

bagus idea tu.. rajin lak tu nak menjahit nya..

✿etiey erywan✿ said...

wah harus ditiru ni kan.. elakkan pembaziran!

syariza09 said...

yan

skali skala mood rajin sudaa mari :)

syariza09 said...

✿etiey erywan✿

elak pembaziran ok :D

Ogy said...

ambek upah tak? tlg buatkan ai..hahahaa

syariza09 said...

Ogy

upah mahal sgt wehh, nanti x mampu nk bayar lak...hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails