~ CliCk mY HeArT ~

Friday, January 7, 2011

Last week 2 kali tambah lemak tepu..hehe

Suka nor tambahkan lemak2 ni, bukannya rela, tapi terpaksa....hehe ayat selamat.

Sebab apa aku kata 2x tambahkan lemak. Cer baca crita ni


Kali pertama - Khamis- malam

Last week my parents kan ada, so adk perempuan ku yg cumilss itu baik ati blanjer weols. Ada yg best & ada yg x best.
 Yg bestnya sbb dia nk blanjer weols kat Restoran nasi Arab yg terkenal kt Cyberjaya . B4 ni aku hanya dengar kefofularan tempat ni dr kawan2 jer, lom merasa lg pon. Best gak tu.
Yg x bestnya pula, masa dia ajak gi makan tu, weols baru jer lps mkn mlm kt rumah aku. Tapi sbb x nak hampakan dia yg dh lama kepingin nasi Arab tu, weols pegi la juga. Kenyang2 pon blasah jaa.
 Jom tgk picas


Restoran Saba - Cyberjaya



mcm2 menu ada, ckp jer nk apa

mlm tu puasa gak menunggu, ramai pula org, x dpt nk lepak2 kat ruang bawah terpaksa naik tingkat 2
Masa ni rasanya dh kul 10pm, aku jarang mkn berat2 lps kul 10pm.
 Tapi kerana adk nk blanjer, aku blasah jer...hehehe

ni la muka org yg blanjer tu

pilihan aku....
nasi & grilled chicken (half) RM15
dihidangkan sekali sambal, sayur & kuah dal
pinggan dia besar wehh
aku rasa mkn mcm ni mmg jimat sbb leh kongsi utk 2-3 org

Thanks dekna.....lenkali blanjer laie okeyy


Menaikkan lemak di kali ke2
Sabtu - tengahari
Tempat yg sama

Kali ni makan tengahari kami ditaja juga
Adik lelaki aku yg baru datang dr Penang, 
teruja nk rasa Nasi Arab kakaknya cebok bercrita pasal kesedapan nasi ni
Dah dia ngajak gi, aku ngikut jer...pantang tul kalo org nk blanjer ni
Terbalik lak...sepatutnya tuan rumah yg blanjer, tp ni tetamu lak yg blanjer
hehehe...tak per, skali skala


Aiman yg suka  kongsi2 air ngan mama
Mama tak kisah ok
Janji jgn sampai basahkan baju mama cukup laa


kebab pon ada
tu la muka2 penaja mkn t.hari weols
thanks ya Bancik & Has
Lenkali kakakmu ini blanjer pula yer


Roasted & grilled chicken mmg best...fuhhh dok terasa lg ni




12 comments:

Pn. Zana said...

sedap2..tapi sy puasa nasi ni.hahha. tp, cm boleh kot mkn sket ..hahaha

mamyharraz said...

matik lah haku
dah teringin nasik arab ni pulakkk haha

cheese tart baru dpt ni gigihlah nak g mkn nasik arab pulakk ;P

sw33tdarling said...

pergg mmg berganda kesedapannya kalau orang yang belanja.. takpe... lemak tolak tepi dulu.. hahahahaha
Jom Join GA PILIH THEME BLOG

syariza09 said...

Pn. Zana

pssttt...puasa nasi ari keje jer, ari minggu blasah jer nasi tu..hehe

syariza09 said...

mamyharraz

hahaha...cpt mamy...gi terjah nasi Arab cpt2

syariza09 said...

sw33tdarling

betul2...kalo org blanjer, soal lemak tolak tepi dulu

MY HEART said...

Memang best makan kat saba tu,, saya pernah cuba.. terasa nak cuba lagi ^^

salam kenal...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

huihs...meleleh ayaq lioq kakD...sedaPNYA....

Ogy said...

sedap ek..teringin gak..tp incik suami kureng sket makan nasik2 gini..huhuh

syariza09 said...

my heart

salam kenal. yer....skali rasa, mcm mau lagi :D

syariza09 said...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

huhuhu...jgn terlioq, cpt2 p cari ...hehe

syariza09 said...

Ogy

x per, apa kata U jer mknkan utk dia...hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails