~ CliCk mY HeArT ~

Friday, January 7, 2011

Kami famili bajet

Kalau dh istrinya bajet, pak sominya pon bajet gak.
Tak caya? 
Meh sini nak story sikit. Al-kisahnya mlm tadi, masa pak somi meng"iron" baju kantoi lak, pak somi yg kena iron, tetiba  dia cari spray air la nk spray2kan baju tu.
Spray air lak dh nazak, ni pun yg dpat free masa family day last year.



nampak tak, meleleh jer gam
kat atas moncong tu dh terkopek
dah x leh guna dah, sbb dh longgar



tetiba pak somi amik botol mineral ni, dia tanya aku guna tak?
pelik gak, apa la yg dia nk buat tu



=== hasilnya ===











jeng....jeng...ni la hasilnya
kepala spray tu ngam2 dpt masuk dlm botol mineral
kretip...kretip
elok la tu yang....I kretip, U pun kretip
dtg mak & mertua kita, mesti dorang kata kita nie keder kedekut
hehehehe


bajet @ keder???


20 comments:

MRS. K said...

muahahah.. laki den pon buat camtu gak la kak az. botol tu buat spray. kekeke

Pn. Zana said...

hehe. kreatif gitu !! x kede la..haha

MrS. F!zA said...

ok la tu... kami pon suka make over..hahaha kalo tgk kami pnya make over lg nmpk kede kot..haha

mamyharraz said...

tu bukan keder..tp kretif hehe

mamy pulak kalau terdesak cam tu lg teruk amik cebuk bwk masuk dlm renjis2 guna tangan~haha vengong kan =P

izan_cute said...

kreatifff dan jimat..bkn kedekut.kalau dh ada idea,elok sgt dah tu... ni kalau izan,bila dh tahu cmni,mmg akan guna smpai kepala spray tu jem plak hehehe...

hyazz said...

kah kah kah...pandai jugak rupa nyer u 2 org ni...bukan kede... jimat jer

.::Lynn::. said...

buleh tiru

syariza09 said...

MRS K

yehhh..kita sama geng...famili bajet =)

syariza09 said...

Pn. Zana

hehe....tlebih kretip

syariza09 said...

MrS. F!zA

bior napak kede, janji kita bajet...hehehe

syariza09 said...

mamyharraz

sbln ni guna gak cebok, tp leceh la basah tgn2 ni.....sib baik dpt idea ni

syariza09 said...

izan_cute

hehehe....akk pun pasni nk wat camtu, guna kepala spray samapai jem

syariza09 said...

hyazz


hehehe...kami sekepala, dlm kpala ni ada word BAJET jaa :P

syariza09 said...

.::Lynn::.

kalo nk bajet, sila TIRU
sharing is caring

Zaidah said...

bukan kedekut...tapi berjimatkan...kan kena kurangkan penggunaan plastik....

Yan said...

Bagus tu..yg penting boleh guna.. Habis cerita.

syariza09 said...

Zaidah

aar kan. betul jg tu. yehh, sy dh sokong kempen sayangi alam sekitar

syariza09 said...

Yan

tull...blh guna sampai lunyai...hahaha

-Sara- said...

ahahaha..ni kretip versi kederrr namenye! ahaha :P

syariza09 said...

Sara


hahaha....pandaipon, I malas nk ngaku sbenarnya ...hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails