~ CliCk mY HeArT ~

Monday, January 17, 2011

Kita yang terlupa utk ucapkannya

Apa yg nak diceritakan ni, membuatkan aku terpikir tentang itu. ohhhh...

Pagi tadi borak2 kosong ngan kawan sekerja A (lelaki). Dia ni lebih berusia laa dari aku. Dalam2 borak tu dia ada selitkan kisah dia & sorang kawannya B. Dia ada tumpang kereta kawannya untuk ke satu tempat yg aku pun tatau (x der la pula aku bertanya). Tetiba kawan dia dapat call daripada wife dia &dia leh buat pula phone loudspeaker. That's mean kawan aku A leh dengar perbualan antara B & wife. Rasanya wife B pun tatau sominya ada wat loudspeaker. Kawan aku si A terkezutt bila dengar kawan dia B bercakap2 mesra manja ngan istri & diselang seli ngan word 


Timbul rasa jeles si A pada si B.
Mula2 dia crita pun aku x paham naper lak dia terkezut & jeles ngan smua tu. Bila disoal, rupa-rupanya dia dah lama tak dapat respon mcm tu. Istrinya x der pun, sebut
  I love U. 
ohhhh....macam tu yaaa

Rasanya bagi pasangan PJJ  perkataan "I LOVE U" mmg tak lepas dari mulut uols kann. Ye lah, masing memendam rasa rindu antara satu sama lain.
Tapi bagi pasangan yang sentiasa ada di sebelah, yang slalu kita damping, yg serumah &sekatil ngan kita, kadang2 kita terlupa ngan word tu. Tambah2 lagi kalau dah lama berkahwin, susah nau nk nyebutnya.

Aku tak kata ngan org lain, tp aku sendiri pun kdg2 terlupa nk ucap sesuatu yg biasa disebut2 masa kami bercintan cintun dulu....
Aku terlupa lelaki perlu sentiasa dibelai & dimanja...yaaa...itu yg diharapkan oleh lelaki.
Buat en asben, isteri mu mohon kemaafan atas kealpaan ini


Sudah sampai masa untuk merajinkan diri mengucapkan I love U pada pasangan tersayang.


kepada si A, trima kasih kerana menyedarkan diri ini

20 comments:

-Sara- said...

hikkkk.. saye plak dr memule kwen smpailah harini mmg praktikkn 'i luv u' tu every day.. tiap kali ktorg msg or call n tiap2 mlm sblum tdur, mmg jdik amalan kami..bile xckp rase janggal! hehe :)

MRS. K said...

siapa itu A?

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

btoi2...kadang2 kita terlupa kan...tambah2 kalut dgn ank lg...pas 2 lupa semua romatika2 di tampoi ye...kikikikiki...bgs la syariza tlg ingatkan...tenkiu ye...

ainnoraini said...

kadang2 kite terlupakan...
mase bercinta bagai tak lekang kat perkataan tu...bile dh kahwin malu la pulak...sepatut dah jd suami isteri kene la selalu ucapkan...

tq ye saling ingat-mengingati...kadang2 kite ni mudah terlupa dan ambil mudah bile dah jd milik kite...

syariza09 said...

Sara

bagus la awak nie..termalu pulak saya ni aauucchh!!!

syariza09 said...

MRS. K

si A bkn artis, dia tak nak publisiti

syariza09 said...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™

aarr....abis terlupa romantika d tampoi, nk kena igt balik nie

syariza09 said...

ainnoraini

ye la kak. sy sendiri pun terlupa, sib baik ada A yg sedarkn

mamyharraz said...

betul tu..kadang kita dah mengadap suami 24jam terlupa nak ber i love u bagai....dah jauh baru hegeh2 nak love u love u haha itu diri mamyharraz lah =P

syariza09 said...

mamyharraz

kdg2 kita lupa bkn ank jer minta dbelai dmanja, tp apaknya pon minta woo

alya said...

ehehhehee PJJ cam al ni mmg selalu kot kak.. msj ayat cmtu kat hubby....

~~*Lady Salwa*~~ said...

betul tu... kadang2 kita lupa nak ucapkannya walaupun ayatnya simple sahaja... tapi memberi kesan yang sangat mendalam...

Ada Dalina said...

a'ah kan..
kiter jer harap hasben ucap kat kita..tp kita?
huhuhu....good reminder!
thanx...

syariza09 said...

alya

ayat tu dah kira wajib kan al (^_^)

syariza09 said...

~~*Lady Salwa*~~

betul tu Sal, ayat tu la yg bg semangat kt incik somi..kita ja yg terlupa

syariza09 said...

Ada Dalina

kita ni berat sangat nk nyebut...:)

Aanas said...

salam syariza,
akak pun dah lama tak guna perkataan2 tu.. rasanya kalau tetiba ucap kat suami, takut dia ingat bini dia dah buang tabiat lak.. heheh..

kadang kalau tak pun dengan ucapan, belaian pun dah cukup kan.. picit2 ler.. :)

syariza09 said...

Aanas

mungkin jg.
mcm2 picit2 ramai yg buat termasuk la saya. Tapi bila nk nyebut 3 patah tu, mmg la kadang2, jarang2 sangat ...hehehe

Ogy said...

cuba praktikkan...lebih2 lg kalo dh lama kahwin..sesekali buat sesuatu di luar jangkaan...mesti si dia suka..hik2

syariza09 said...

Ogy

ye lahh, mmg nk buat cuma kdg2 tu terlupa :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails