~ CliCk mY HeArT ~

Thursday, October 28, 2010

Sblm gi hepi, tp bila dh gi trus "down"

Sebelum ni aku rasa teruja sgt nak gi Bkt Gambang Resort kan..
.ye lah..lom pernah sampai ke sana. trasa xcited sikit
Aku  & kwn2 yg lain naik bas Transnasional nk wat camno, x de driver nk anta.
Huhhhh cobaan tul naik bas ni. Aku pula dh lama tak lalu jln yg pusing2 ni, kalo blk Perlis kan jln lurus je no pusing2. Bila dh pusing2 ni mula aku rasa pening & nk termuntah...adoi..dh la pening, ada pula pencemaran bunyi dlm bas ik ik ik ik ik...... mencik tull..
Bila dh selamat sampai smuanya ok makanan & penginapan superb
Cuma aku rasa ralat sbbx der aktiviti mandi manda. Sebab musabab x leh mandi manda:-

* Hari pertama jadual (ISNIN)terlalu padat, tak cukup masa utk beriadah
* Hari kedua (SELASA)--banyak masa free tp x dpt gak merasa mandi manda sbb Waterpark  tutup stp hari
Selasa utk kerja2 pembersihan
*Hari ketiga (RABU) --dh nk blk.  xde masa lg utk mandi manda

tgk dr jauh jerrrrrr


nak wat camna...bukan tempat tu yg bersalah..tp pihak penganjur laa

Tapi apa2 pun ada rasa kelainan sikit sbbnya, weols duduk di aprtment tp tempat meeting pula jauh dr aprtment, kt ngan waterpark. Utk rasa kelainan, kami diminta naik trem


Setiap kali gi meeting, menda alah ni la yg bawa kami. Best. Macam kt zoo pula

berdekatan ngan apartmen weols ada ala2 fun fair. Tp disebabkan bukan hari minggu, x der pon org main menda2 ni. Kalo ada, leh la aku tompang sekaki




Pejam celik pejam celik dah pon 3 ari, sampai masa utk weols balik. Aku balik ngan prasaan hampa. Tak pe la, pasni mandi manda kt tasik Putrajaya pon ok gak ayat penyedap hati. Kalo dr KL semata2 nk ke sini rasanya tak berbaloi kot..lbh baik gi Sunway Lagoon @ Desa Waterpark

**********************************
Kalo berubah tempat tido, mesti susah utk aku pejam mata. 
Korang mcm tu juga ker? Tak pon jenis letak kepala terus hanyut??

12 comments:

-Sara- said...

oo, jln pusing2 dr kl smp karak je kn? pastu dh msuk hiway pntai timur tu xde pusing2 dh kn?hehe

ciannye die frust xleh mndi manda yee..hehe :D

~~*Lady Salwa*~~ said...

bulan 12 ni akan ke sana sempena family day... hehe

tapi ada orang kata dah nak masuk 8 bulan peknen tak leh mandi kolam... sadis tol... hehe

**sama la, kalau tempat baru susah sket nak lena...

AzMask said...

waaa... bukit gambang dah ada perubahan yer.. Saya pergi tahun lepas.. memang best.. Tak per next time ada rezeki terjah lagi ke sini..

syariza09 said...

-Sara-
awal2 jer ada pusing. tp sempat jugak ler kepla ni pon berpusing kiri kanan...pening wehhh

syariza09 said...

~~*Lady Salwa*~~
Family day wat kt sana....uuiii bestnya..dh gerenti weekend.
Bila weekend mmg banyak aktiviti leh wat kt sana

syariza09 said...

AzMask

ooo dh merasa lah yer...mesti bestkan dpt mandi manda kt sana

Zezebel said...

Salam kenal.
Wish satu hari nanti dapat pergi tempat ni. Macam best jer mandi-mandi ni.

Ogy said...

patut u amek cuti sekali lepas meeting tu..bawak cik abg dgn abg kt sini..sehari dua pun okay pe...

mamyharraz said...

olololo sian dia tak dpt mandi manda ye..takpelah..sini pun byk tempat mctu..aiman ada mesti berganda best kan..

syariza09 said...

Zezebel

Salam kenal. kalau ada masa leh la gi ramai2 kt sini

syariza09 said...

Ogy

sayang la pulok nk amik cuti...cuti tinggal ciput jerkkk

syariza09 said...

mamyharraz
betul la mamy..mandi manda kt sini lagi bestkannn :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails